Διαβάστε περισσότερα...
Είναι μια μόδα, που έγινε.... λατρεία!
Νομίζεις ότι είναι τόσο δύσκολα ;;
Κάνε μια προσπάθεια και θα γίνεις και εσύ
θεά...και στην κουζίνα!
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
300 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν
180 γρ. γάλα φρέσκο
Για την επικάλυψη: (ξέρεις το γλάσο..αυτό το χρωματιστό από πάνω που έχει γίνει αυτός ο χαμός)
40 γρ. νερό
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 ασπράδια αυγού
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου να γίνουν μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε αυτό το σημείο μπορούμε, ένα θέλουμε, να αρωματίσουμε το κέικ μας με βανίλια, χυμό ή κονιάκ. Τοποθετούμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα και έπειτα σε φόρμες για μαφινς. Ψήνουμε στους 160° σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20'. Αφήνουμε να κρυώσουν. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και με ζαχαρωτά.
Για την επικάλυψη:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, έως ότου η θερμοκρασία να φτάσει στους 115°. Σε αυτό το στάδιο χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 123- 125°. Τότε την αδειάζουμε σιγά σιγά στην μαρέγκα (έτσι ψήνονται και τα αυγά, οπότε μην το φοβάστε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10'. Αργότερα, εάν θέλουμε χρωματίζουμε προσθέτοντας σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα cupcakes.