Translate

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μικρά μυστικά μπύρας...

Όπως κι αν είναι η αγάπη σας... ξανθιά, μελαχρινή, καστανή.. 
Σε όποιο club και αν ανήκετε.. Η μπύρα αποτελούσε και αποτελεί μεγάλη αγάπη! 
Αν θέλετε να είστε master της μπύρας, οφείλετε να ξέρετε τα μικρά της μυστικά.. 
Όσο κι αν νομίζουμε ότι την ξέρουμε, η μπύρα μας κρύβει τα μυστικά της! 
Διαβάστε τα παρακάτω και θα καταλάβετε.. 
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μπουκάλια μπύρας είναι όλα σκουρόχρωμα; Η απάντηση είναι ότι το έντονο φως αλλοιώνει τη γεύση της μπύρας, κρίνοντας ως "ακατάλληλο" κάθε ανοιχτόχρωμο μπουκάλι. 
Ένα χαρακτηριστικό για μεγαλύτερη απόλαυση της μπύρας είναι η θερμοκρασία της. Επιβάλλεται η μπύρα να είναι κρύα... όμως φροντίστε να είναι λίγο παραπάνω κρύα από ότι χρειάζεται, καθώς με το που σερβίρεται ανεβαίνει κατά 0,5 -2 βαθμούς. 
Τα πήλινα ποτήρια, που συναντάμε συχνά σε παραδοσιακές μπυραρίες, επειδή είναι πορώδη διατηρούν για περισσότερη ώρα τον αφρό της μπύρας.
 Όταν επιλέξετε μια μπύρα από σιτάρι, φροντίστε να συνοδεύεται με λεμόνι. 
Όταν αγοράζετε μπύρες, φροντίστε να τις διατηρείτε σε δροσερό και σκιερό μέρος και μην ανακινείτε το μπουκάλι, γιατί αλλοιώνεται η γεύση της. 
Τέλος, φροντίστε το ποτήρι, που σερβίρεται να είναι καθαρό, χωρίς ίχνος λίπους για καθαρότερη γεύση!

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου