Translate

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ηφαίστεια στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα...

Ηφαίστεια στην Ελλάδα: και όμως υπάρχουν.
Μην απορείς για τον πληθυντικό, μπορεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης να είναι το πιο γνωστό και τουριστικό παράλληλα ηφαιστειακό σημείο, αλλά δεν είναι το μόνο... Στο χώρο της Ελλάδας υπάρχουν πάνω από 10 ηφαίστεια..ενεργά! Απλώνεται ένα "ηφαιστειακός" κατάλογος με καταγραφές ηφαιστειακών εκρήξεων σε όλο το μήκος του ελλαδικού χώρου. 
Αν και δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος, καλό θα είναι να είσαι ενημερωμένος για την ύπαρξη ηφαιστείων στη χώρα, που ζεις. 
Ο κατάλογος δίνεται παρακάτω: 
Το ηφαίστειο της Σαντορίνης: γνωστό από την αρχαιότητα, είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών από όλο τον κόσμο. Με την πρώτη ματιά θα νομίζεις πως είναι νησί, αλλά η θέα από την Καλντέρα θα σου αλλάξει γνώμη,η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο με ύψος 300μ. και διάμετρο 11χμ. ! 
Το ηφαίστειο της Μήλου: ένα ακόμα νησί των Κυκλάδων διαθέτει ηφαίστειο, το επονομαζόμενο ηφαίστειο της Φυριπλάκας. Το ύψος του φτάνει τα 220μ και η διάμετρο 1700μ. Τ
ο ηφαίστειο στη Νίσυρο: διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες καλντέρες στον κόσμο με ύψος 650μ και διάμετρο 3000μ. 
 Ακόμα στο Αιγαίο ηφαίστεια υπάρχουν στα εξής σημεία: 
στην Χίο: στην περιοχή Αντιστρόβιλα και Εμπορικού 
 στην Λήμνο 
στην Σκύρο: το ηφαίστειο Μπάρες και οι νησίδες Ψαθούρας, Ψαθουροπούλας.  
Ακόμα, η Εύβοια διαθέτει στο βόρειο σημείο της πολλά μικρά ηφαίστεια, όπως: στον Μαλιακό κόλπο, τον Παγασιτικό, τον Αγ. Γεώργιο, στο Όριο, το Μετόχι καθώς και στη Λυχάδα και σε άλλα σημεία της. 
 Στην Στερεά Ελλάδα εντοπίζουμε ηφαίστειο στη Θήβα, κοντά στον Αλμυρό. 
Στην Πελοπόννησο βρίσκεται και το γνωστό πλέον ηφαίστειο των Μεθάνων με ύψος 417μ και διάμετρο 150μ. 
Ενώ, προς την Βόρεια Ελλάδα βρίσκουμε δύο ακόμα ηφαίστεια: 
το ηφαίστειο στην Έδεσσα: στην περιοχή Αλμωπίας, συνοδευόμενο από άλλα μικρά ηφαίστεια και στην περιοχή του Έβρου: ένα σύμπλεγμα μικρών ηφαιστείων στην περιοχή Φερρών - Σαππών. Τελικά... δεν είναι και λίγα..και όλα ενεργά ηφαίστεια!

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Η Microsoft άλλαξε λογότυπο μετά από 25 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα...
Είκοσι πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου λογότυπού της, η εταιρεία Microsoft προχώρησε σε ανανέωσή του, συνδυάζοντας την αλλαγή αυτή με τη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος και τη νέα πλατφόρμα των Windows Phone. 
 Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λειτουργικού συστήματος επέλεξε, το νέο της λογότυπο να είναι λιτό αλλά γεμάτο χρώμα, γι΄ αυτό και αξιοποίησε δεόντως τα τέσσερα τετράγωνα του σήματος των Windows 8. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Γενικός Διευθυντής στρατηγικής της εταιρείας, Jeff Hansen, είπε πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον πρώτο σχεδιασμό του λογότυπου, το 1987 και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μία αλλαγή. Όπως είπε μάλιστα, "σηματοδοτεί τόσο την κληρονομιά όσο και το μέλλον της Microsoft". Το νέο λογότυπο ήδη χρησιμοποιείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft και στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα του Facebook και του Twitter. 

 ΠΗΓΗ: Reuters

Σαντορίνη: Διακοπές από 2 έως 9 διανυκτερεύσεις

Διαβάστε περισσότερα...
προσφορά για Best Western Paradise Hotel Travel
Σαντορίνη: Δύο(89) έως εννιά διανυκτερεύσεις(299)δύο ατόμων σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στο Best Western Paradise hotel στο Ακρωτήρι. .. Η προσφορά λήγει σε 3 ημέρες.

ΠΗΓΗ: http://www.groupon.gr/

Ένας αφοσιωμένος πατέρας!

Διαβάστε περισσότερα...
perierga.gr - Ένας αφοσιωμένος πατέρας!Ο Rick van Beek από το Μίσιγκαν δεν υπήρξε ποτέ του λάτρης του αθλητισμού και της υγιεινής ζωής. Αντ’ αυτού κάπνιζε δύο πακέτα την ημέρα, έπινε αρκετό αλκοόλ καθημερινά και μπαινόβγαινε στα μπαρ της περιοχής. Είχε δηλαδή όλα αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά που δεν ταίριαζαν στο προφίλ ενός καλού πατέρα!
 Ώσπου γεννήθηκε η 13χρονη σήμερα κόρη του Maddy, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, χωρίς να μπορεί να κινηθεί ή να μιλήσει. Ο Rick έκοψε αμέσως όλες τις κακές συνήθειες και τις αντικατέστησε με τον αθλητισμό... 
«Όταν η Maddy ήταν μόλις 3 μηνών οι γιατροί μάς ανακοίνωσαν για την παράλυση. Η μικρή δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε να περπατήσει, μόνο χαμογελούσε όταν την πήγαινα βόλτα στο πάρκο και ο αέρας χτυπούσε το πρόσωπό της. Αποφάσισα τότε να συμμετέχω σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, προσφέροντάς της χαρά», λέει ο Rick. Κάθε χρόνο ο αφοσιωμένος πατέρας παίρνει την κόρη του μαζί του σε μαραθωνίους, σε αγώνες ποδηλασίας ή καγιάκ. Και αφού η ίδια δεν μπορεί να περπατήσει, ο Rick ή την κουβαλάει στα χέρια του μέχρι να τερματίσει ή την βάζει να καθίσει στο ειδικό αμαξάκι, το οποίο σέρνει πίσω από το ποδήλατό του, ή στο ειδικά διαμορφωμένο καγιάκ σε αγώνες κολύμβησης! Είναι η καρδιά μου και είμαι τα πόδια της», λέει ο Rick. Άλλωστε η περίφημη ομάδα που έχει δημιουργήσει -η «Maddy Team», προκειμένου να συμμετέχει στους διάφορους αθλητικούς αγώνες, μετράει πολλές επιτυχίες. Όμως, η κατάταξη σε κάποιον αγώνα δεν έχει σημασία, «το σημαντικό είναι το χαμόγελο τής Maddy», λέει ο ίδιος.

perierga.gr - Ένας αφοσιωμένος πατέρας! perierga.gr - Ένας αφοσιωμένος πατέρας! perierga.gr - Ένας αφοσιωμένος πατέρας!
ΠΗΓΗhttp://perierga.gr

Χορεύοντας τάνγκο κάτω από το νερό

Διαβάστε περισσότερα...
Χορεύοντας τάνγκο κάτω από το νερό
Πάθος, ερωτισμός και καταπληκτική αρμονία στις κινήσεις... Και όλα αυτά κάτω από το νερό... Η Ρωσίδα φωτογράφος Katerina Bodrunova παρουσίασε πρόσφατα μια εντυπωσιακή συλλογή υποβρύχιων φωτογραφιών με τον τίτλο «Underwater Tango» (υποβρύχιο τάνγκο), που συνδυάζουν την ομορφιά της φωτογραφικής τέχνης με το πάθος που απαιτεί σαν είδος χορού το τάνγκο... Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν άντρα και μια γυναίκα να χορεύουν κάτω από το νερό αποδίδοντας στην εντέλεια τις κινήσεις της χορογραφίας, με το πάθος και τον ερωτισμό να κυριαρχούν στο σώμα και το βλέμμα τους, ακόμα και υποβρυχίως. Θαυμάστε τους..
 

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr