Translate

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

"ΑΝ"- Η καινούργια ταινία του Χ. Παπακαλιάτη

Διαβάστε περισσότερα...



Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας.. το ΑΝ κυριαρχεί στη ζωή μας!
Τι θα γινόταν αν....;;
Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μας εισάγει σε μια ιστορία, δίνοντας μας την ευκαιρία να την δούμε από δύο διαφορετικές, οπτικές γωνίες στο ίδιο πλαίσιο χρόνου με κοινά γεγονότα και πρόσωπα. Μια ταινία, που πρωταγωνιστής είναι ο χρόνος και τα πρόσωπα τα πιόνια του!
Φυσικά, κοινός παρονομαστής, όπως σε όλες τις δημιουργίες του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, είναι και εδώ ο έρωτας.
Η ταινία αναμένετε να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 29 Νοεμβρίου.
Δείτε παραπάνω το trailer της ταινίας.. 

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr

Ark festival

Διαβάστε περισσότερα...


Για τρίτη συνεχόμενη φορά, ο Δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα η Τεχνόπολις στο Γκάζι θα φιλοξενήσει το Ark festival!
Το Ark festival, αποτελεί για πολλούς ένα μουσικό πάρτι που έγινε σταθμός μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια.  Αποτελεί τη γέφυρα για επικοινωνία αλλά και γνωριμία του κόσμου με ανερχόμενους καλλιτέχνες αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής, μουσικής σκηνής. 
Μετά από ένα πανελλαδικό τουρ, σε πόλεις, όπως ο Βόλος, η Πάτρα και η Λάρισα, το Ark festival  επιστρέφει στη βάση του, στη Τεχνόπολις" στο Γκάζι στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου για ένα απολαυστικό και άκρως μουσικό διήμερο!
Οι καλλιτέχνες, που θα εμφανιστούν σε αυτό το διήμερο πάρτι και ανακοινωθεί είναι οι:
ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Maraveyas Ilegal, οι Burger Project με τους Takim, τα Τιγρέ Σποράκια, η Ματούλα Ζαμάνη και οι Angry Birds, οι Imam Baildi, η Nalyssa Green, οι Swing Shoes με την Sugahspank, οι Wedding Singers, η Μαριέττα Φαφούτη, οι Bangies, ο Monsieur Minimal και η έκπληξη με την ονομασία The One Night Onlys 

Το φεστιβάλ, όπως και σε κάθε άλλη του διοργάνωση, καλεί και φέτος εθελοντές με όρεξη και αγάπη για τη μουσική να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν εθελοντικά για την σωστή και ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους στο παρακάτω e-mail: info@arkfestival.gr

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και μπορεί να τα προμηθευτείτε!

Καλή διασκέδαση!!

ΠΗΓΗ:http://reloadingcity.blogspot.gr/

Cupcakes!

Διαβάστε περισσότερα...


Είναι μια μόδα, που έγινε.... λατρεία!
Νομίζεις ότι είναι τόσο δύσκολα ;;
Κάνε μια προσπάθεια και θα γίνεις και εσύ θεά...και στην κουζίνα!

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
300 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν
180 γρ. γάλα φρέσκο

Για την επικάλυψη: (ξέρεις το γλάσο..αυτό το χρωματιστό από πάνω που έχει γίνει αυτός ο χαμός)
40 γρ. νερό
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 ασπράδια αυγού

Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου να γίνουν μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε αυτό το σημείο μπορούμε, ένα θέλουμε, να αρωματίσουμε το κέικ μας με βανίλια, χυμό ή κονιάκ. Τοποθετούμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα και έπειτα σε φόρμες για μαφινς. Ψήνουμε στους 160° σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20'. Αφήνουμε να κρυώσουν. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και με ζαχαρωτά.

Για την επικάλυψη:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, έως ότου η θερμοκρασία να φτάσει στους 115°. Σε αυτό το στάδιο χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 123- 125°. Τότε την αδειάζουμε σιγά σιγά στην μαρέγκα (έτσι ψήνονται και τα αυγά, οπότε μην το φοβάστε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10'. Αργότερα, εάν θέλουμε χρωματίζουμε προσθέτοντας σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα cupcakes

Τεράστιο σμήνος γαλαξιών

Διαβάστε περισσότερα...
 Μπορεί με μια ματιά μας στον έναστρο, νυχτερινό ουρανό να θεωρούμε πως βρισκόμαστε στο πιο φωτεινό γαλαξία του σύμπαντος, οι επιστήμονες μάλλον όμως έχουν διαφορετική γνώμη!

Μια νέα ανακάλυψη μας αποδεικνύει ότι ο πιο φωτεινός γαλαξίας υπάρχει, αλλά δεν είναι ο δικός μας! Οι αστρονόμοι, πριν από μερικές μέρες ανακάλυψαν ένα τεράστιο, σμήνος γαλαξιών, το οποίο γεννάει 740 αστέρια το χρόνο! Αυτό θα πει έναστρος ουρανός! Δηλαδή, περίπου 2 αστέρια καθημερινά!
Αυτή η ανακάλυψη ξάφνιασε τους επιστήμονες, αφού θεωρούσαν μέχρι τώρα πως ένα τέτοιο σμήνος γαλαξιών θα μπορούσε να επιτεύξει σε τέτοιο ποσοστό την αναπαραγωγή αστεριών του μόνο στα πλαίσια θεωρίας! Αυτό βέβαια στηρίζεται στο γεγονός ότι και σε παλαιότερες ανακαλύψεις σμηνών γαλαξιών η αναπαραγωγή των αστεριών τους ήταν αδύνατη, αφού είχε σταματήσει δισεκατομμύρια χρόνια πριν. 

Το συγκεκριμένο σμήνος γαλαξιών, μετονομάστηκε σε "Φοινιξ" λόγω του νοτιότερου αστερισμού, που το εντόπισαν οι επιστήμονες. Για την ανακάλυψη του χρειάστηκε μια ομάδα επιστημόνων άνω των 70 ατόμων με επικεφαλή τον Μάικλ ΜακΝτόναλντ του πανεπιστημίου ΜΙΤ, καθώς και δέκα διαφορετικά τηλεσκόπια -επίγεια και διαστημικά- για την επαλήθευση αυτής της ανακάλυψης, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό " Nature". 
Για να κατανοηθεί καλύτερα το μέγεθος και η φωτεινότητα του συγκεκριμένου σμήνους γαλαξιών, αρκεί να επισημάνουμε ότι η μάζα του ισοδυναμεί με 25.000 τρισεκατομμύρια ήλιους! 
Τέλος, οι επιστήμονες πιστεύουν πως στο κέντρο του κεντρικού γαλαξία του σμήνους υπάρχει μια αόρατη, μαύρη τρύπα

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

VOGUE: Το ιστορικό εξώφυλλο

Διαβάστε περισσότερα...

Το VOGUE είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία περιοδικά μόδας παγκοσμίως.
Ένα τέτοιο περιοδικό κατάφερε να κάνει την επανάσταση στο χώρο της μόδας, ακινητοποιώντας εκατομμύρια γυναίκες στο άκουσμά του!
Το τεύχος όμως Νοεμβρίου του έτους 1988 θα επιτύγχανε την πραγματική επανάσταση στο χώρο της βιομηχανίας έντυπου τύπου για θέματα μόδας.

Ήταν μόλις το πρώτο εξώφυλλο της Anna Wintour από τότε, που ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού VOGUE. Περιμένοντας με ανυπομονησία εκατομμύρια γυναίκες αναγνώστριες, αλλά ακόμη τόσοι οίκοι μόδας και αντίπαλες διευθύνσεις περιοδικών μόδας για το ιστορικό αυτό νέο εξώφυλλο, κανείς δεν περίμενε αυτό το εξώφυλλο.



Ήταν το πρώτο εξώφυλλο της VOGUE δίχως τη παλιά αίγλη των haute couture των παλαιότερων εξώφυλλων. Ο λόγος;
Το εξώφυλλο Νοεμβρίου του 1988 παρουσίαζε το Ισραηλινό μοντέλο Michaela Bercu με ενδυμασία, που πάντρευε τη haute couture με το casual ντύσιμο. Συγκεκριμένα, στο τεύχος αυτό η Michaela Bercu φορούσε ένα σακάκι Christian Lacroix συνδυάζοντάς το με ένα απλό τζιν!
Στο blog της, η Anna Wintour, ύστερα από είκοσι τέσσερα χρόνια, αποφασίζει να μιλήσει και να αποκαλύψει την κρυμμένη αλήθεια πίσω από αυτό το ιστορικό εξώφυλλο, που έφερε την επανάσταση στα  haute couture περιοδικά μόδας.
Η Anna Wintour αποκάλυψε πως αρχικά το επιλεγόμενο μοντέλο Michaela Bercu θα εμφανιζόταν με ένα ταγιέρ Christian Lacroix, όμως λόγω των διακοπών της η Michaela Bercu είχε πάρει κάποια κιλά, πράγμα το οποίο δεν άφηνε περιθώρια να φορέσει τη φούστα του ταγιέρ. Έτσι το τζιν παντελόνι συνδυάστηκε με το σακάκι  Christian Lacroix, ολοκληρώνοντας την εμφάνιση με χαλαρό hairstyling και πόζα ελαφρώς ερασιτεχνική, μακριά από τα πρότυπα προηγούμενων εξώφυλλων της VOGUE. Όπως αναφέρει και η Anna Wintour:  
"στην πραγματικότητα, αυτό μας βοήθησε στο να πραγματοποιήσουμε την ιδέα που είχαμε τόσο καιρό να πάρουμε το υπεροπτικό μεγαλείο της υψηλής ραπτικής, να το πετάξουμε μέσα στην πραγματική ζωή και να δούμε τι θα γίνει".
Μαλιστα, όπως αναφέρει η Anna Wintour, οι εκδότες δε συμφώνησαν με αυτό το εξώφυλλο, καθώς το θεώρησαν λάθος τυπογραφικό!
Παρόλα αυτά, η Anna Wintour μόλις το αντίκρισε ένα πράγμα σκέφτηκε: 
«Είχα μόλις κοιτάξει την φωτογραφία και ήδη ένιωθα τον άνεμο της αλλαγής. Και δεν μπορείς να ζητήσεις τίποτα περισσότερο από ένα τέτοιο εξώφυλλο».

Διακοπές...τέλος ;;

Διαβάστε περισσότερα...


Ο Αύγουστος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και εσείς παραμένετε για ακόμα μια χρονιά στο κλεινόν άστυ;;
Οι συνθήκες, που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, όπου έχει επηρεάσει πολλούς, καθώς και οι συνθήκες εργασίες με τα επιβαρυμένα ωράρια, δεν αφήνουν περιθώριο για πολυήμερες διακοπές
Εάν νιώθετε εξουθενωμένοι από τη δουλεία και θέλετε ένα μικρό διάλειμμα πριν έρθει για τα καλά ο χειμώνας, η λύση υπάρχει και είναι πολύ πιο κοντά σας από ότι νομίζατε....
Η λύση προέρχεται από τις σύντομες αποδράσεις σε παραθαλάσσιους προορισμούς!
Έτσι, εσείς, που μένετε στην Αθήνα μπορείτε να ξεσκάσετε επιλέγοντας ένα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού για ένα απολαυστικό μονοήμερο ή διήμερο, ξεχνώντας για λίγο τα άγχη της καθημερινότητάς σας!
Για εσάς, που ζείτε στο Βορρά της Ελλάδας, η Χαλκιδική αποτελεί ένα διαχρονικό προορισμό για ξέφρενο γλέντι και δροσερές βουτιές.
Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε τα επιπλέον έξοδα και τους μακρινούς προορισμούς, διαχρονική όπως πάντα, η παραλία κάθε περιοχής φροντίζει να σας αφήνει μια αίσθηση διακοπών με τη γαλανή θάλασσα, τον ηλιόλουστο ήλιο και την εξωτική οργάνωση της παραλίας, αφήνοντας σας πίσω κάθε έγνοια.
Τέλος, για εσάς, που θέλετε κάτι πιο extreme, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα οργανωμένα camping και να ζήσετε μια μαγευτική μέρα μέσα στη φύση και ξεχνώντας τις στατικές ανέσεις της πόλης και του σπιτιού. 
Επιλέξτε το τύπο απόδρασης, που ταιριάζει σε εσάς και την παρέας σας και ζήστε ένα άκρως καλοκαιρινό διάλειμμα μακρυά από τα άγχη και τη ρουτίνα της καθημερινότητας! 

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Reloading city!

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί αυτό οφείλουμε στην πόλη μας, αλλά πάνω από όλα στους εαυτούς μας! Δε βαρεθήκατε να ακούτε ή ακόμα και να λέτε πόσο χάλια είναι η πόλη, που ζείτε;; Καιρός να κάνουμε κάτι για αυτό! Και αν δεν ξέρετε.... θα σας μάθουμε εμείς το πως!
 Reloading city! 
Αναμένετε…