Translate

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Με ειδίκευση στο σκονάκι...το Harvard!

Διαβάστε περισσότερα...
Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε μετά τη διάδοση της πληροφορίας ότι στο Harvard 125 προπτυχιακοί φοιτητές αντέγραψαν για το εαρινό εξάμηνο.. Και ναι, το φαινόμενο "σκονάκι" δεν λαμβάνει χώρα μόνο στα ελληνικά πανεπιστήμια! 
Το περιβόητο, αξιοκρατικό και παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιο Harvard στην Αμερική έχει μπλεξίματα! 
125 υπολογίζεται ο αριθμός των προπτυχιακών φοιτητών, που συμμετείχαν στην ομαδική "συνεργασία" αντιγραφής, κατά το εαρινό εξάμηνο. 
Στατιστικά, το 50% των φοιτητών, που συμμετείχαν στο εαρινό εξάμηνο στις εξετάσεις ενδέχεται να έχουν αντιγράψει, δίνοντας ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης στη διεύθυνση του πανεπιστημίου Harvard. Εάν η πληροφορία αυτή με τις κατηγορίες για αντιγραφή του 50% των φοιτητών φανεί αληθής, τότε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αξιοκρατίας και εμπιστοσύνης στους κύκλους του πανεπιστημίου του Harvard
Η διάδοση αυτού του σκανδάλου προήλθε από τις κατηγορίες ενός εκ των καθηγητών του πανεπιστημίου Harvard. Ειδικότερα, ο καθηγητής εξετάζοντας τα γραπτά διαγωνίσματα των προπτυχιακών φοιτητών του, εντόπισε ομοιότητες καθρέφτη! Στα γραπτά όχι απλά διακρίνονταν οι αντιγραφές αλλά δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για λάθος! 
Ακόμα, δεν έχει γίνει γνωστό στην εξέταση ποιου μαθήματος έχει διαπραχθεί το "αντιγραφικό έγκλημα". Τα ονόματα των "συνενόχων" δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας για λόγους ιδιωτικότητας, πόσο περισσότερο όταν ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η γνησιότητα της είδησης επίσημα. 
Το σκάνδαλο αυτό θα οδηγήσει την υπόθεση στα έδρανα του Διοικητικού Συμβουλίου του πανεπιστήμιου Harvard, το οποίο διαχειρίζεται παρόμοιες καταστάσεις σχετικά με παραβάσεις στα πλαίσια του πανεπιστημιακού επιπέδου. Η τιμωρία των φοιτητών θεωρείται πως θα είναι η διαγραφή τους για 1 χρόνο από το πανεπιστήμιου του Harvard
Τελικά, δεν είναι μόνο τα ελληνικά, δημόσια πανεπιστήμια master στην αντιγραφή, όπως και τα κατηγορούν... Τα φαινόμενα απατούν! 

ΠΗΓΗ:http://reloadingcity.blogspot.gr/

Σκύλος τρέχει ξανά με προσθετικά πόδια!

Διαβάστε περισσότερα...
perierga.gr - Σκύλος τρέχει ξανά με προσθετικά πόδια! Ο Pay de Limon ήταν ένας αξιαγάπητος σκύλος που περιπλανιόταν στους δρόμους του Μεξικού, μέχρι που βρέθηκε στο δρόμο του μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών, η οποία αποφάσισε να κάνει τα… πειράματά της στο ανυπεράσπιστο τετράποδο. Χρησιμοποιώντας το σκύλο σαν πειραματόζωο έκοψαν τα δύο μπροστινά πόδια του, δείχνοντας στα μέλη της πώς ακρωτηριάζουν τα δάχτυλα των απαχθέντων! «Οι απαγωγές είναι συχνό φαινόμενο στο Μεξικό, με τα μέλη διάφορων συμμοριών να προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να αποσπάσουν χρήματα από τις οικογένειές τους», αναφέρει Μεξικανός αστυνομικός. 
Το άτυχο ζώο βρέθηκε μέσα σε κάδο απορριμάτων να αιμμοραγεί μέχρι θανάτου από τη μεξικανική φιλοζωική οργάνωση Milagros Caninos, η οποία μετέφερε τον ετοιμοθάνατο σκύλο στο καταφύγιό της, φροντίζοντας να αποκαταστήσει αρχικά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του και να σώσει το σκυλί. 
Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν μια τεράστια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου ο Pay de Limon να μπορέσει να τρέξει ξανά! Η λύση βρέθηκε στα προσθετικά πόδια, δίνοντας εκ νέου ζωή στο ταλαιπωρημένο ζώο. 
Ο Pay de Limon φαίνεται ευχαριστημένος με τα νέα του πόδια, αν και του πήρε αρκετό χρόνο για να τα συνηθίσει, απολαμβάνοντας πλέον τρέξιμο και παιχνίδια με τους υπευθύνους του καταφυγίου και τα άλλα τετράποδα.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Δεκαήμερο προσφορών στα Fullah Sugah

Διαβάστε περισσότερα...

Μπορεί οι καλοκαιρινές εκπτώσεις σήμερα να ρίχνουν την αυλαία τους, όμως εσύ μην στεναχωριέσαι! 
Τα Fullah Sugah δουλεύουν για εσένα! Για να είσαι στιλάτη και τον Σεπτέμβριο, τρέξε προς το πλησιέστερο κατάστημα Fullah Sugah. 
Τα Fullah Sugah σου δίνουν δεκαήμερο προσφορών από 1η Σεπτεμβρίου έως τις 10 του μηνός για να απολαύσεις προϊόντα σε άκρως αποκαλυπτικές τιμές. Θα βρεις τα αγαπημένα σου accessoires σε τιμές, που κυμαίνονται από 4 ευρώ έως 18 ευρώ. Τσάντες, ρούχα και παπούτσια σε περιμένουν να τα αποκτήσεις! 
Δώσε φινέτσα στο στυλ σου με οικονομία! 
Ακόμα κάθεσαι;; 
Τέλος, για τις πιο Hightech αναγνώστριες, η προσφορά ισχύει και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Fullah Sugah. 
Καλά ψώνια! 

Κεντρική Διάθεση: 
Σουλίου 74. Αγ. Δημήτριος 
Καταστήματα: 
Αττική: Ευαγγελιστρίας 21, Αθήνα- Κολοκτρώνη 44-46- Πατησίων 129- Λεωφ. Όλγας 112, Αγ. Δημήτριος- Βασιλέως Γεωργίου Α΄17- Αγ. Παρασκευής & Πλάτωνος 22, Χαλάνδρι- SmartPark, Σπάτα 
Υπόλοιπη Ελλάδα: 
Ν. Σκουφά 155, Άρτα- Χαριλ. Τρικούπη 6, Ιωάννινα- Διδάλου 19, Ηράκλειο, Κρήτη- Μουσούρων 18, Χάνια- Κούμα 33, Λάρισα- Ρήγα Φεραίου 81, Πάτρα- Εθνικής Αντιστάσεως 20 & Σαπουτζάκη 1,Πρέβεζα

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Ο σκοτεινός Tim Burton !

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Tim Burton αποτελεί σταθμό στον ξενόφωνο κινηματογράφο.
Ένας σκοτεινός σκηνοθέτης, που έδωσε άλλη χροιά στον παιδικό κινηματογράφο αλλά και όχι μόνο! Ταινίες του Tim Burton γίνονται σε κάθε κυκλοφορία τους blockbusters, αποκτώντας φανατικό κοινό με μια ευρεία γκάμα ηλικιών. 
Λίγα λόγια για τη ζωή του σκηνοθέτη: 
Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1958 στην Αμερική. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία, ενώ ήταν παντρεμένος για δυο χρόνια με την καλλιτέχνη Lena Gieseke, την οποία χώρισε για τα μάτια της ηθοποιού και μοντέλου Lisa Marie. Το λιμάνι όμως της ζωής του αποτελεί, κατ' εκείνον, η ηθοποιός και νυν σύντροφός του, Helan Bonam Carter με την οποία έχει αποκτήσει δυο παιδιά. 
Καριέρα: 
Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο Tim Burton θεωρείται "σκοτεινός" σκηνοθέτης. 
Το μοτίβο, που κινούνται οι κινηματογραφικές του ταινίες βασίζονται σε μεταφυσικά πλαίσια και σε δραματικές καταστάσεις του ανθρώπου. Η ιδιομορφία των ταινιών του είναι βασικό του χαρακτηριστικό! Διατηρώντας αυτό το εκκεντρικό του στοιχείο, ο Tim Burton κρατά απαράμιλλο το ενδιαφέρον του κοινού του σε κάθε νέα του δημιουργία. 
Οι συνήθεις συνεργασίες του είναι: ο ηθοποιός και φίλος του, Johnny Deep, ο μουσικός Danny Elfman, καθώς και η σύζυγος του Helen Bonam Carter. 
Τα έργα του διακρίνονται σε δυο κατηγορίες: 
Σε ταινίες βασισμένες σε ηθοποιούς και σε ταινίες σε μορφή comic. 
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι ταινίες: "Batman" του 1989 με πρωταγωνιστή τον Michael Keaton και η υπόθεση στηρίζεται στην κλασσική ιστορία του Batman της DC comics. Την ταινία αυτή διαδέχθηκε μία ακόμα ταινία αφιερωμένη στον αγαπημένο ήρωα, Batman,"Batman returns". 
Ακόμα, χαρακτηριστική ταινία του Tim Burton θεωρείται ο " Ψαλιδοχέρης". Ένα έργο του 1990 με την ιστορία ενός νεαρού με ψαλίδια έναντι χεριών να προσπαθήσει να επιβιώσει στην σκληρή κοινωνία, διατηρώντας πάντα ένα ρομαντικό μέρος στην ταινία για τους δυο πρωταγωνιστές. 
"ο Σκαθαροζούμης": μία ταινία αμερικάνικης παραγωγής του 1988. Βρίσκεται στο μεταίχμιο κωμωδίας και θρίλερ. Η ταινία ασχολείται με ένα ζευγάρι, το οποίο πέθανε, αλλά δεν μπορεί να αποχωριστεί το αγαπημένο του σπίτι στο οποίο αποφασίζει να μείνει και μετά θάνατον...όμως οι νέοι κάτοικοι του σπιτιού δε θα έχουν την ίδια γνώμη... 
Η πιο πρόσφατη ταινία του Tim Burton είναι το " Dark Shadows" με πρωταγωνιστή για ακόμα μια φορά τον Johnny Deep, o Tim Burton βασίζεται σε μία παλαιότερη, γοτθική σαπουνόπερα και μας εισάγει στο κόσμο του '70 μέσω μιας οικογένειας με....σκοτεινό παρελθόν! Ο διάσημος πρόγονος της οικογενείας Colins..είναι βρυκόλακας και ήρθε να τους σώσει!!
"Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων" είναι ακόμα ένα από τα δημιουργήματά του, αναπαράγοντας την γνωστή σε όλους παιδική ιστορία.
Ενώ, "ο Τσάρλι το εργοστάσιο της σοκολάτας"  δίνει μια πιο χαρωπή ιστορία με πολλά ηθικά διδάγματα. 
Ακόμα, δείγματα ταινιών του είναι τα: "οι Αρειανοί επιτίθενται", "ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ" και "Big Fish" και "9".
Όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία ταινιών του Tim Burton: αυτή είναι και η πιο διάσημη και πρωτότυπη. Χρησιμοποιώντας cartoons με βάση τα πρόσωπα των ηθοποιών, που επιλέγει για τον εκάστοτε ρόλο, εισάγει μικρούς και μεγάλους στον σκοτεινό κόσμο της φαντασίας του. Χαρακτηριστικά έργα είναι το έργο: "Nightmare before Christmas", μια διαχρονική χριστουγεννιάτικη ταινία, λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες του 1993. Πρόκειται για μια πόλη διαφορετική από τις άλλες, την πόλη του "Helloween", αλλά θα αλλάξουν τα δεδομένα όταν ο Jack αποφασίσει να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τον δικό του τρόπο.. 
Τέλος, η "Νεκρή Νύφη" είναι ακόμα μια ταινία του Tim Burton, που ξεχώρισε το 2005. Διακηρύσσοντας την αγάπη σε αυτό το έργο, ο Tim Burton μπερδεύει λίγο τα πράγματα του γάμου με δύο νύφες να παντρεύονται τον ίδιο γαμπρό..
ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Ο Paul Gilbert στην Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα...

Ο διεθνούς φήμης Paul Gilbert θα εμφανιστεί στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου. 
Οι θαυμαστές του μουσικού Paul Gilbert θα έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη... Ο διεθνούς φήμης, Hard rock κιθαρίστας Paul Gilbert επιστρέφει στην Αθήνα για μία ακόμα αξέχαστη μουσική παράσταση. Είναι μια συναυλία, που δε θα πρέπει να χάσει κανείς! Αλλά ας μάθουμε λίγα πράγματα για τον Paul Gilbert σε εκείνους, που δε γνωρίζουν πολλά για εκείνον και να φρεσκάρουμε και εμείς λίγο τη μνήμη μας μέχρι να τον συναντήσουμε από κοντά στις 29 Σεπτεμβρίου... 
Ο Paul Gilbert φιγουράρει στη λίστα με τα μεγαλύτερα ονόματα κιθαριστών της hard rock μουσικής σκηνής και όχι μόνο! 
Έχει διατελέσει ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος RACER X PRIEST και του θρυλικού συγκροτήματος MR. BIG. 
Τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια πιο "μοναχική", επαγγελματική πορεία, κάνοντας σόλο καριέρα με επιτυχημένες κυκλοφορίες στο ενεργητικό του. 
Σταθμός στην καριέρα του είναι η συμμετοχή του στο μουσικό σχήμα των G3, στο οποίο συμμετάσχουν μυθικά ονόματα κιθαριστών της ροκ μουσικής, όπως οι: Steve Vai, Joe Satriani, Johnn Petrucci, Yngwie Malmsteen και άλλα μεγάλα ονόματα. 
Παραδίνοντας ακόμα και σήμερα μαθήματα μουσικής... οι λάτρεις του ηλεκτρικού ήχου και της κιθάρας δε θα πρέπει να λείπουν από αυτό το μουσικό μάθημα!! 
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και μπορείτε να τα προμηθευτείτε στα καταστήματα Public. Η τιμή τους είναι 25 ευρώ. 
Το ραντεβού με τον Paul Gilbert ανανεώνεται για τις 29 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Να είστε εκεί! 

Πάρτε μία γεύση: http://www.youtube.com/watch?v=HC60XNiS-MQ

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Το σπίτι του βινύλιου.. έρχεται για λίγο!

Διαβάστε περισσότερα...

Αν είσαι και εσύ από αυτούς, τους αθεράπευτα κολλημένους με τα βινύλια αυτό το άρθρο δεν πρέπει να το χάσεις!
Μπορεί τα cd να σου προσφέρουν λιγότερο χώρο, ίσως και καλύτερη ποιότητα ήχου, το βινύλιο όμως παραμένει all time classic! Σε ταξιδεύει σε άλλους χρόνους και νιώθεις μέρος της ιστορίας του! Τα βινύλια θα έχουν την τιμητική τους στο Ark Festival και εσύ θα πρέπει να είσαι εκεί.. Στα πλαίσια του Ark Festival, θα διαμορφωθεί ένας χώρος, όπου το παζάρι του βινυλίου θα έχει την τιμητική του! 
Για τρίτη και συνεχόμενη φορά, το Ark Festival θα φιλοξενήσει εγχώριες αλλά και ξένες δισκογραφικές εταιρίες, καθώς και δύο δισκοπωλεία προσφέροντας cd και τα πολυαγαπημένα μας βινύλια σε προσιτές τιμές. 
Τα δισκοπωλεία Virgin Megastores, Sonic Boom, καθώς και οι δισκογραφικές εταιρίες Archangel Music, The sound of everything, Inner Far και Restless Wind θα βρίσκονται στο χώρο του Ark Festival με τους πάγκους τους για να σας προσφέρουν νέες και παλαιότερες κυκλοφορίες βινύλιων και με συλλεκτικά κομμάτια ανάμεσά τους. 
Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία! Ραντεβού στο Ark Festival!

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Η ιστορία της "μπλε" πανσελήνου !

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα, τελευταία μέρα του Αυγούστου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα σπάνιο, αστρονομικό φαινόμενο, την "μπλε πανσέληνο". Και μπορεί αυτό το μήνα να είχαμε απολαύσει την Αυγουστιάτικη πανσέληνο στις αρχές του μήνα, το σύμπαν όμως μας επιφύλαξε μια έκπληξη.... Το φαινόμενο της "μπλε πανσελήνου" θα συμβεί φέτος 31 Αυγούστου. Η επονομαζόμενη "μπλε" πανσέληνος φυσικά και δεν είναι μπλε! Η ονομασία αυτή είναι μεταφορική και έχει δοθεί  για να δηλώσει το φαινόμενο αυτό.
Το φαινόμενο της "μπλε πανσελήνου" εμφανίζεται περίπου κάθε 2.5 χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε δυο πανσελήνους μέσα στον ίδιο μήνα! Σχεδόν κάθε έτος έχει 12 πανσελήνους , όμως κάθε έτος περιλαμβάνει, σύμφωνα με τους αστροφυσικούς, 12 σεληνιακούς κύκλους και επιπλέον 11 ημέρες. Όταν αυτοί οι σεληνιακοί κύκλοι και οι επιπλέον μέρες συναθροίζονται, εμφανίζεται το φαινόμενο της "μπλε πανσελήνου", δηλαδή της δεύτερης πανσελήνου μέσα στο ίδιο μήνα!
Η ονομασία "μπλε" πανσέληνος, αν και δεν χρησιμοποιείται επίσημα στο χώρο της αστροφυσικής, προέρχεται από την μεσαιωνική λέξη "Belewe", που σημαίνει μπλε αλλά μεταφράζεται και ως  προδοσία. Έτσι, η πρώτη αναφορά της "μπλε πανσελήνου" είχε ανακοινωθεί ως "το φεγγάρι της προδοσίας", όρος, που δικαιολογείται, εάν παρατηρήσουμε το φαινόμενο. Το ημερολόγιο μας "προδίδει", οπότε και εμφανίζεται ένα ακόμα φεγγάρι, μη υπολογίσιμο!
Ο όρος "μπλε φεγγάρι" για πολλούς αποδίδεται βάσει των γεγονότων, που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης του ηφαιστείου του Κρακατόα το 1883, του ηφαιστείου Ελ Χιχόν στο Μεξικό, καθώς και τις πυρκαγιές στην περιοχή του Καναδά και της Σουηδίας. Μάλιστα, λόγων αυτών των φυσικών φαινομένων, η ατμόσφαιρα λόγων των καπνών και της σκόνης είχε ένα περίεργο χρώμα, που στον ορίζοντα, όταν εμφανιζόταν το φεγγάρι, έμοιαζε να είχε  μπλε χρώμα. 
Ιστορικά, η παλαιότερη αναφορά για την εμφάνιση της "μπλε πανσελήνου" έχει καταγραφεί το 1524 σε ένα αγγλικό έντυπο.
Ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι η "μπλε πανσέληνος" θα εμφανιστεί σήμερα, 31 Αυγούστου στις περιοχές, που εντοπίζονται δυτικά της ζώνης UTC/GMT +8, ενώ στις υπόλοιπες χώρες το φαινόμενο θα λάβει χώρα στις τον Σεπτέμβριο 1η και 30 Σεπτεμβρίου.

Ένα σπάνιο και πολύ όμορφο φαινόμενο! Μην χάσετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε!
Για περισσότερες ιδέες και εκδηλώσεις για την "μπλε πανσέληνο", ενημερωθείτε εδώ..

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Σε ξελόγιασε η τυρόπιτα;; Μάθε αν πρέπει όντως να υποκύψεις...

Διαβάστε περισσότερα...

Λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας! 
Σου έχουν τύχει..και όχι μία και δύο φορές.. 
Αλήθεια, τι θα διάλεγες ανάμεσα σε μια λαχταριστή τυρόπιτα και και ένα μπολ πατατάκια;; Ποιο έχεις τις περισσότερες θερμίδες; Μάθε λοιπόν ότι τα φαινόμενα απατούν! 
Μια άκρως συμπαθητική και αθώα τυρόπιτα έχει πολλές παραπάνω θερμίδες από άλλους μικρούς πειρασμούς, που θα σου περάσουν από το μυαλό σε μία στιγμή ακατανίκητης λιγούρας και δε θα υποκύψεις σκεπτόμενη το χρόνο γυμναστικής, που θα πρέπει να κάνεις για να κάψεις τις περιττές θερμίδες. 
Θα σου παραθέσω παρακάτω απίστευτες λιχουδιές, που μπορείς να ενδώσεις και φυσικά να κάψεις τα κατάλοιπα με σωστή και γρήγορη γυμναστική
Ξεκινάμε: 
Κλασσική τυρόπιτα: 380 θερμίδες: με 25 λεπτά ανέβασμα σκάλας, όλα θα είναι παρελθόν! 
Μείγμα ξηρών καρπών με επικάλυψη σοκολάτας (30γρ): 160 θερμίδες: 15 λεπτά επιτόπια άλματα είναι αρκετά! 
Μπισκότα γεμιστά (4 τεμάχια τα γνωστά): 200 θερμίδες: περπάτησε για 50 λεπτά και θα ξεχάσεις και εσύ και το σώμα σου ότι τα έφαγε! 
Μπαστουνάκια αλμυρά (40γρ): 210 θερμίδες: μιας και που μπήκες στο χορό, θα χορέψεις και συγκεκριμένα με 25 λεπτά Hip hop οι θερμίδες εξαφανίζονται! 
 Πατατάκια (30γρ.): 160 θερμίδες: μιας και που ακόμα είναι ζεστός ο καιρός, ξεκίνα το κολύμπι για 20 λεπτά και δε θα χάσεις!
Όποια και να είναι η επιλογή σου στις διατροφικές σου συνήθειες, μην παραλείπεις την γυμναστική! Ακόμα και ένας περίπατος για 25' θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου! 

ΠΗΓΗ:http://reloadingcity.blogspot.gr/