Translate

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η τέχνη των lego !

Διαβάστε περισσότερα...
Τι γίνεται όταν ένα παιχνίδι μετατρέπεται σε τέχνη; 
Πως το κλασσικό παιχνίδι "lego" γίνεται ενήλικο Hobby;; Συλλέξαμε διάφορα κατασκευάσματα από το διαδίκτυο, που έχουν δημοσιευτεί κατα καιρούς από τους δημιουργούς και σας δείχνουμε πως το παιδικό παιχνίδι "lego" μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους. 
Το φαινόμενο "lego" κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια στις λίστες των Hobbies, ειδικά των ενηλίκων και εδώ θα σας δώσουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε γνωστά αρχιτεκτονήματα της ιστορίας, φτιαγμένα από μικρά κομμάτια lego με πολύ μεράκι, υπομονή και φαντασία!



Scarbook και άλμπουμ

Διαβάστε περισσότερα...
Οι καλοκαιρινές διακοπές μόλις έλαβαν τέλος. Ο φθινοπωρινός Σεπτέμβριος διαδέχεται όλες εκείνες τις καλοκαιρινές μέρες, που ανέμελος τριγύριζες στις παραλίες. 
Μπορεί Ο Σεπτέμβριος να μην μπορεί να γυρίσει πίσω...δε σημαίνει αυτό όμως ότι ΄και εσύ δεν μπορείς να γυρίσεις για λίγο πίσω στο παιχνιδιάρικο καλοκαίρι σου.... Οι μνήμες είναι βασικό εφόδιο του ανθρώπου. Με εκείνες μπορεί να κάνει άπειρα ταξίδια στο χρόνο, σε μέρη, που επισκέφτηκε, αγάπησε, αλλά ακόμα και σε μέρη μαγικά! 
Οι φωτογραφίες είναι το μέσο σου για αυτό το ταξίδι! Δε νοούνται διακοπές χωρίς έστω μία φωτογραφία! Είμαι σίγουρη ότι στις φετινές σου διακοπές "υπερχείλισες" την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής σου μηχανής, για αυτό και εγώ σου φέρνω προτάσεις για να πραγματοποιείς αυτό σου το ταξίδι συχνά! 
Το scarbooking έχει γίνει πλέον μόδα! Μια μόδα προερχόμενη από το εξωτερικό μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια με τις μαμάδες να έχουν εκατομμύρια άλμπουμ με φωτογραφίες. Τα πράγματα βέβαια από τότε εκσυγχρονίστηκαν και καλύτερα για εσένα και για εμένα να μην πούμε πόσα χρόνια πέρασαν από τότε... 
Το scarbooking, ελληνιστί το λεύκωμα φωτογραφιών, σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις τα δικά σου ταξίδια μέσω των φωτογραφιών, που έχει συλλέξει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σου. Οργανώνοντας τα θεματικά: χρονικά, ανάλογα με την παρέα ή ακόμα και με το μέρος, μπορείς να οργανώσεις τις φωτογραφίες σου χτίζοντας έναν μικρόκοσμο. 
Το scarbooking αποτελεί must στο εξωτερικό και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στη χώρα μας! Εάν θες να δοκιμάσεις την τύχη σου στο scarbooking δεν έχεις παρά να οργανωθείς! 
Σύλλεξε όλες τις φωτογραφίες σου, σκέψου τι "μικρόκοσμο" θες να φτιάξεις και ξεκίνα δουλειά! 
Για τους πιο καλλιτεχνικούς τύπους, το scarbooking σου δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσεις μόνο σου τον τόπο, που θα τοποθετήσεις το έργο σου... 
Μαζέψτε ιδέες και σύντομα έρχεται η συνέχεια με προτάσεις για τη δημιουργία του δικού μας scarbook - album....

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Milkshake βανίλια με Oreo

Διαβάστε περισσότερα...
Ας υποδεχτούμε γλυκά τον Σεπτέμβριο με ένα Milkshake
Οι ερωτοχτυπημένοι με τα oreo θα ενθουσιαστούν... Ας ξεκινήσουμε: 

Υλικά: 
3-4 μπάλες παγωτό βανίλια 
3-4 μπισκότα oreo 
φρέσκο γάλα 
2 κ.σ λικέρ ή λιωμένη σοκολάτα και baileys

Εκτέλεση:
Αναμειγνύεται όλα τα υλικά μαζί το μπλέντερ, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. 
Προσθέτετε, εάν θέλετε, τριμμένο πάγο και σαντιγί και το milkshake σας είναι έτοιμο!

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Το άγχος της δουλειάς μας γερνάει..

Διαβάστε περισσότερα...
Το γνωρίζαμε... αλλά τώρα μας το πιστοποίησαν και οι επιστήμονες! 
Το άγχος για τη δουλειά μας γερνάει.. ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή είδους εργασίας! Μια ομάδα έρευνας του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Υγείας θέλησε να μετρήσει τα τελομερή, δηλαδή τα τμήματα του DNA, που δηλώνουν την μεταβολή τους ανάλογα με το άγχος του ατόμου. 
Το αποτέλεσμα της ομάδας έρευνας με επικεφαλή την Kirsi Ahola, ύστερα από την συμμετοχή 2.911 ατόμων, ηλικίας 30-65 ετών, έδειξε ότι όσοι είχαν την τάση να αγχώνονται περισσότερο στα πλαίσια της εργασίας τους είχαν πιο κοντά τελομερή σε σύγκριση με άλλους, που περιόριζαν το άγχος τους. Λίγα λόγια για τα τελομερή: 
Τα τελομερή, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι τμημα του DNA. Η θέση του εντοπίζεται στο τέλος του κάθε χρωμοσώματος. Έχουν λειτουργία "προστασίας", δηλαδή προστατεύουν το χρωμόσωμα, ώστε να μπορέσει να μεταδώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που πρέπει να "ταξιδέψουν" από τα γονίδια στα χρωμοσώματα με μαθηματική ακρίβεια, ώστε τα κύτταρα να πάρουν τις σωστές εντολές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τελομερή κάποια στιγμή, "γερνάνε". 
Με την πάροδο του χρόνου μικραίνουν και προκαλείται η επονομαζόμενη απόπτωση. Κάποια από τα κύτταρα πεθαίνουν ως αποτέλεσμα της απόπτωσης, αλλά απλά θεωρούνται γηρασμένα. 
Αυτά είναι και η αιτία για πολλές επιπλοκές στην υγεία, προκαλώντας γενετικά λάθη. 
Φυσικά, δεν είναι μόνο η εργασία παράγοντας για την πρόκληση του άγχους στον άνθρωπο. Πολλά καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, υγείας, οικονομικά, καθώς και οικογενειακά είναι μερικά από αυτά, που συνθέτουν τον κύκλο παραγόντων άγχους στο άτομο. 
Ειδικά με τις δυσκολίες, που δημιουργούνται στη σημερινή κοινωνία λόγω της οικονομικής ύφεσης, το φαινόμενο του άγχους έχει γίνει επιδημία! 

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr

Φωτογραφία της ημέρας!

Διαβάστε περισσότερα...

Λίγο πιο έξω από την Αθήνα:
τα πρώτα δείγματα Φθινοπώρου!

Καλό σας μήνα!


Σκηνικό Ινδονησίας στις Φιλιππίνες με μικρό τσουνάμι

Διαβάστε περισσότερα...
Σκηνικά παρόμοια με τις Ινδονησίας, πριν μερικά χρόνια, είχαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στις Φιλιππίνες. 
Αναστάτωση προκάλεσε η προειδοποίηση για τσουνάμι, ύστερα από τον ισχυρό σεισμό της τάξεως του 7.6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες στις Φιλιππίνες.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 60 χμ. από την πόλη Γκουιουάν, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν στα 33 χμ. περίπου. Η προειδοποίηση για τσουνάμι δόθηκε για την ασφάλεια των κατοίκων των γύρων περιοχών, αν και ακυρώθηκε στην συνέχεια. Η προειδοποίηση προοριζόταν για τις παράκτιες περιοχές των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας, την Ταϊβάν, την Παπούα Γουινέα, την Ιαπωνία, καθώς και το Γκουάμ. 
Εν τέλει, τα κύματα σχημάτισαν ύψος μόλις 16 εκατοστών και έφτασαν ως τις ακτές των Φιλιππίνων, χωρίς ιδιαιτέρως σημαντικά προβλήματα και διαφεύγοντας οι κάτοικοι των γύρω περιοχών τον κίνδυνο. 
Οι κάτοικοι, σύμφωνα με εντολή των τοπικών Αρχών, είχαν ήδη αναζητήσει καταφύγιο σε σημεία με υψόμετρο για την ασφάλειά τους. Ύστερα από το πέρας 2 ωρών από το συμβάν, οι Αρχές των Φιλιππίνων έληξαν τον συναγερμό, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τσουνάμι και ως επί των πλείστων για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. 
 Αξίζει να σημειωθεί πως ο ισχυρός σεισμός άφησε στο πέρασμα του 1 νεκρό και πολλές καταστροφές σε δρόμους και οικήματα της περιοχής.
Η φύση έδειξε για ακόμα μια φορά το άσχημο πρόσωπό της! 

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Αναστολή λειτουργίας του μετρό μέχρι τις 12.00

Διαβάστε περισσότερα...
Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου το αττικό μετρό δε θα λειτουργήσει μέχρι τις 12 η ώρα. Συγκεκριμένα... Χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι του μετρό από την έναρξη της βάρδιας τους, 05.30 έως τις 12.00. 
 Η στάση του μετρό πραγματοποιείται λόγω της συνάντησης για τη συνέλευση σε ξενοδοχείο στο Κέντρο της Αθήνας για να τεθούν προς συζήτηση θέματα σχετικά με τον κλάδο αυτό αλλά και για να ληφθούν αποφάσεις. 
Παράλληλα, αναμένονται και νέες κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα δημοσιευτούν σύντομα με επίσημη ανακοίνωση. Οι κινητοποιήσεις έχουν ως στόχο τη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τις περικοπές στους μισθούς τους. 

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Όλη η "ζωή" του σύμπαντος σε 78 δευτερόλεπτα!

Διαβάστε περισσότερα...


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσων χρονών είναι το σύμπαν, που ζούμε;;
Η απάντηση των αστροφυσικών για το συγκεκριμένο θέμα έρχεται μέσα από το παραπάνω βίντεο και μας ενημερώνει πως το σύμπαν είναι αρκετά μεγάλο σε ηλικία.
Αισίως βρίσκεται στην ηλικία των 14 δισεκατομμυρίων χρόνων και προχωρά....

Φυσικά, το σύμπαν, όπως και κάθε άλλος ζωντανός οργανισμός, δεν ήταν πάντα το ίδιο! Μεγαλώνοντας, εξελίσσεται και μεταβάλλεται.
Αυτή την πορεία της μετάβασης του σύμπαντος από τη μία φάση στην άλλη μέσα στην πάροδο των 14 δισεκατομμυρίων χρόνων του, έρχονται να μας δείξουν μέσα από το βίντεο, που δημιούργησαν επιστήμονες από το Harvard- Smithsonian Centre of Astrophysics συνεργαζόμενοι με το Heidelber Institute for Theoritical Studies.
Η διαδικασία αυτή μπορεί να τους πήρε αρκετούς μήνες αλλά άξιζε το κόπο!
Παρακολουθήστε το!

ΠΗΓΗ
:http://reloadingcity.blogspot.gr/

Μάσκαρα δικής σου παραγωγής...

Διαβάστε περισσότερα...
Μάθε πως να φτιάξεις μόνη σου μάσκαρα!! 
Υπάρχουν κάτι στιγμές, που δεν το συνειδητοποιείς αλλά ξεμένεις από τα απαραίτητα.. Και είσαι κούκλα και ετοιμάζεσαι και σε λίγο έχεις αυτό το σημαντικό ραντεβούΔιαπιστώνεις ότι δεν έχεις μάσκαρα;; 
Η λύση είναι απλή και οικονομική! 
Θα σου δείξουμε πως να κάνεις εύκολα και γρήγορα μια νέα μάσκαρα για να την χρησιμοποιείς σε παρόμοιες καταστάσεις. 
Ξεκινάμε: 
Αρχικά, θα χρειαστείς το βουρτσάκι από μια παλιά μάσκαρα. Καλό θα είναι να κρατήσεις όλη την συσκευασία της για πιο εύκολη χρήση. 
Προμηθεύσουν από το φαρμακείο καστορέλαιο για θρέψη,ενδυνάμωση και φροντίδα των βλεφαρίδων σου. Εάν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγη βαζελίνη ή λίγο τζελ με αλόε βέρα για τα μαλλιά για κράτημα...των φλεβαριδών. Αρκεί πολύ λίγο! 
Σκιά σε σκόνη στο χρώμα, που θέλετε να είναι η μάσκαρα σας! 
Τώρα, που έχουμε τα υλικά, ας δούμε πως θα φτιάξουμε την μάσκαρά μας! 
Όπως είπαμε και παραπάνω, κρατάμε μια παλιά συσκευασία μάσκαρας και την πλένουμε καλά! Βάζουμε μέσα λίγες σταγόνες καστορέλαιο για να δυναμώσουν οι βλεφαρίδες ή όπως είπαμε παραπάνω λίγο τζελ για να δώσεις κράτημα στις βλεφαρίδες σου. 
Ρίξε μέσα στα υλικά, που πρόσθεσες ήδη στη μάσκαρά σου, το χρώμα! Το χρώμα, δεν είναι τίποτα άλλο από μια σκιά ματιών. Για μαύρη μάσκαρα πρόσθεσε σκόνη μαύρης σκιάς. Μην το παρακάνεις! Λίγη σκόνη μόνο αρκεί! 
Ανακατέψτε τώρα καλά και η μάσκαρα είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσετε! 

 ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr

Σκηνοθεσίας αρχή... για τον Ryan Gosling

Διαβάστε περισσότερα...
Επιτυχημένος, γοητευτικός και ταλαντούχος, ο Ryan Gosling έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων γυναικών και όχι μόνο! 
Ξεχωρίζοντας για το ερμηνευτικό του ταλέντο σε κινηματογραφικές ταινίες, που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες, ο Ryan Gosling αποφασίζει να κάνει ένα βήμα παραπάνω... Ο Ryan Gosling, ειδικότερα, θα κάνει την πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα στην κινηματογραφική ταινία " How to catch a monster". 
Η ταινία, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, είναι "τέκνο" του γνωστού ηθοποιού, Ryan Gosling, στην οποία σενάριο και σκηνοθεσία κινούνται από τον ηθοποιό. 
Δίνοντας μια πιο δημιουργική χροιά στην ήδη επιτυχημένη, επαγγελματική του σταδιοδρομία και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, ο Ryan Gosling ταράζει τα νερά και προσπαθεί να πείσει και τους άλλους ότι δεν είναι απλά όμορφος και επιτυχημένος! 
Στη νέα του αυτή σκηνοθετική προσπάθεια, συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου. Η γοητευτική ηθοποιός, γνωστή από το "Mad men", Christina Hedricks, θα είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας " How to catch a monster". 
Η συνεργασία των δυο ηθοποιών δε θα είναι φυσικά η πρώτη, αφού ήδη συνεργάστηκαν στη ταινία "Drive" με μεγάλη επιτυχία! 
Τα γυρίσματα υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2013. 
Οι θαυμάστριες του Ryan Gosling δεν έχουν παρά να περιμένουν!!

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr

Οι καμπαρντίνες του φθινοπώρου!

Διαβάστε περισσότερα...
Το πρώτο φθινοπωρινό πρωινό έφτασε σήμερα! 
Νιώθουμε ήδη το γλυκό αεράκι του φθινοπώρου και αναμένουμε να δούμε τα πρώτα φύλλα να πέφτουν για πειστούμε ότι αποχωριζόμαστε μία και καλή το φετινό καλοκαίρι... Όμως, η αναμονή αυτή μπορεί να κρατήσει λίγο παραπάνω από όσο νομίζεις... Οπότε εξοπλίσου με το statement του φθινοπώρου, που δεν είναι άλλο από την φθινοπωρινή καμπαρτίνα
Και μπορεί, ως θερμόαιμη γυναίκα, να μην κρυώνεις ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς μήνες, η καμπαρτίνα όμως θα δώσει στο στυλ σου μια λονδρέζικη φινέτσα! 
Μην χάνεις καιρό! 
Και φέτος, όπως κατάλαβες, πρωταγωνιστής του φθινοπώρου θα είναι η καμπαρτίνα
Πέρυσι, παρατηρήσαμε στις συλλογές μεγάλων οίκων μόδας πως η καμπαρτίνα είχε ενεργό ρόλο και το χειμώνα. Φέτος, το μοτίβο θα κυμανθεί στα ίδια περίπου πλαίσια. 
Αν δεν έχεις πάρει ακόμα την καμπαρτίνα, που θα σε μεταβιβάσει στο φθινοπωρινό τοπίο ή ακόμα και αν θες μια ανανέωση στην γκαρνταρόμπα σου, πάρε μια ιδέα για το τι κυκλοφορεί στον κόσμο της καμπαρτίνας! 

All time classic: φυσικά, μιλάμε για την midi, μπεζ καμπαρτίνα (γνωστού οίκου με τα "καρώ"). Η καμπαρτίνα αυτή δεν πρέπει να λείπει από καμία ντουλάπα. Και αν νομίζεις πως είναι λίγο έως πολύ ακριβή, θυμήσου πως πάντα υπάρχουν λύσεις οικονομικής παρέμβασης. Θα την βρεις σε όλα τα καταστήματα! 
Δώσε λίγο χρώμα στη...καμπαρτίνα σου: η καμπαρτίνα φέτος θέλει χρώμα! Μωβ, πράσινο, μπλε, ροζ και κόκκινο είναι μερικά από τα χρώματα, που πρωταγωνιστούν. Επέλεξε ένα έντονο χρώμα, που να προσαρμόζεται στην προσωπικότητά σου. Συνδύασε το με ένα ουδέτερο σύνολο και κλέψε τις εντυπώσεις. 






 Κράτα με να σε κρατώ..ζώνη μου: Χαρακτηριστικό της καμπαρτίνας είναι το δέσιμο στη μέση. Φέτος, κλέβει τη θέση της ζώνης στο ίδιο χρώμα με την καμπαρτίνα, η δερμάτινη ζώνη. Επιλέξτε ζώνες με χρώματα έντονα ή φυσικά και παίξτε με τις υφές. Αποφύγετε αυτές με τις μεγάλες αγκράφες και επενδύστε σε αυτές με περίτεχνα κοψίματα, μικρού ή μεσαίου φάρδους. 











 Ή κοντό- κοντό ή...: η κλασσική καμπαρτίνα υπάρχει ακόμα και είναι κλασσική, όμως για εσάς, που θέλετε ένα statement κομμάτι στη ντουλάπα σας και αυτό το χειμώνα, μπορείτε να επενδύσετε σε μια κοντή καμπαρτίνα. Κοντή καμπαρτίνα με περίτεχνο γιακά, σταυρωτή ή ακόμα και με καμπυλωτό τελείωμα είναι μερικά από τα σχέδια, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα. 





Ντυθείτε με στυλ και προστατευτείτε "μοδάτα" από το πρώτο κρύο αεράκι του φθινοπώρου.
Όσο για εσάς, που διοργανώνετε τώρα τις μικρές σας αποδράσεις σε νησιά και άλλους προορισμούς, η καμπαρτίνα δε θα πρέπει να λείπει από τη βαλίτσα σας!


ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/