Translate

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

«Μεθυστικά» αλκοολούχα… σάντουιτς!

Διαβάστε περισσότερα...
perierga.gr - "Μεθυστικά" αλκοολούχα... σάντουιτς!Το εστιατόριο «Salumé Panini» στη Νέα Υόρκη σερβίρει στους πελάτες του μια σειρά από «αλκοολούχα» σάντουιτς, εμποτισμένα σε διάφορα είδη αλκοόλ, κυρίως ουίσκι, τζιν και βότκα. Μοναδικός περιορισμός, ο πελάτης πρέπει να είναι πάνω από 21 για να παραγγείλει! 
Το αλκοόλ, ως γνωστόν, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τους σεφ ανά τον κόσμο στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, καθώς κατά το ψήσιμο αναδίδει τα αρώματά του και δίνει στο φαγητό ή το γλυκό διαφορετική γεύση.
 Πέρα, όμως, από το κρέας, που συνήθως το σβήνουμε με κρασί, αλλά και το παντεσπάνι, που το εμποτίζουμε με λικέρ της αρεσκείας μας, για πρώτη φορά ένα εστιατόριο προσθέτει αλκοόλ σε σάντουιτς.
 Στο «Salumé Panini» της Νέας Υόρκης οι πελάτες απολαμβάνουν φαγητό και ποτό ταυτόχρονα, καθώς το μενού περιλαμβάνει διαφορετικά είδη σάντουιτς, με προσούτο και τζιν, με ζαμπόν και ουίσκι, με βότκα και μπέικον! Το αλκοόλ προστίθεται στο ψωμί, σε μικρή ποσότητα, δίνοντας παρόλα αυτά έντονο άρωμα και δυνατή γεύση στο σάντουιτς, καθώς διατηρεί όλη τη δύναμή του, σε αντίθεση με το φαγητό όπου ψήνεται και μειώνεται κατά πολύ η «σπιρτάδα». 
«Οι τιμές κυμαίνονται από 11-18 δολάρια για ένα «αλκοολούχο» σάντουιτς, ενώ η επιτυχία του καταστήματος είναι ήδη πολύ μεγάλη. «Οι θαμώνες επιβράβευσαν την ιδέα μας και όλο και περισσότεροι νέοι πελάτες έρχονται για να απολαύσουν τα… μεθυστικά σάντουιτς. Πετύχαμε να αλλάξουμε εντελώς την έννοια «τοστ» και «σάντουιτς»», λέει ο ιδιοκτήτης.

ΠΗΓΗ: www.perierga.gr 

ΚΩΔΙΚΟΣ: ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα...
Και εκεί που γλιτώσαμε το κύμα καύσωνα.... καήκαμε από αλλού! 
Διαβάζω έρχονται νέα μέτρα...λιτότητα, φτώχεια, ανεργία... Κάψε τα όνειρά σου με λίγα λόγια!
 Και πραγματικά, πλέον αυτά είναι μέσα στη καθημερινότητά μας, έχουν γίνει ρουτίνα και με δόλιο τρόπο μας παρακινούν σε αυτή την τακτική. 
Πλήρης αδρανοποίηση! Η αρνητικότητα έχει γίνει ρουτίνα και εσύ...αδύναμος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα καταστροφής....
Παρόλα αυτά κανείς δεν πρέπει να το βάζει κάτω! Λόγια του αέρα ή της βολής; Δεν ξέρω... Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι μην εγκαταλείπεις! Εσύ θα είσαι σίγουρα ο ηττημένος. 
Και για να επανέλθω στο κρίσιμο θέμα.. των μέτρων φυσικά, που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για να μας σώσει.. ένα πακέτο μόνο 11.5 δισεκατομμυρίων ευρώ περικοπές.. 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των μέτρων λιτότητας φυσικά δραματικό ρόλο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) διαδραματίζει και ο τομέας της παιδείας! 
Ενώ η παιδεία θεωρείται ο θεμέλιος λίθος του πολιτισμού και της ανάπτυξης, με πρότυπα παγκόσμια αλλά ακόμα και από το ένδοξο παρελθόν των αρχαίων Ελλήνων, μιας και που είναι της μόδας η αρχαία Ελλάδα πάντα στις διακοπές λόγω τουρισμού... έρχεται το πρόγραμμα "ΑΘΗΝΑ" κωδικός ; ξεγράψτε την παιδεία! 
Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, θα γίνουν αισθητές μειώσεις σε προγράμματα και κονδύλια για την παιδεία, καθώς και μειώσεις αναπληρωτών καθηγητών. Να θυμίσω ότι τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα και το θέμα περί ετήσιου ποσού πληρωμής της τάξης των 300- 500 ευρώ για τη φοίτηση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.... 
Πέρυσι τα παιδιά δεν είχαν βιβλία... φέτος καθηγητές... τουχρονου ούτε σχολεία?? 
 Μιας και που έρχονται έτσι τα πράγματα.. το κρυφό σχολειό υπάρχει και πλέον είναι ηλεκτρονικό! Σας παραθέτω παρακάτω δύο ιστοσελίδες, που παρέχουν δωρεάν, ψηφιακά βιβλία για να εξασκήσετε μόνοι σας το πνεύμα... 
Καλό σας διάβασμα!

http://www.ebooks4greeks.gr/    http://www.free-ebooks.gr/gre/ebooks/index

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Φοιτητής παράλυτος «σηκώθηκε» για να παραλάβει το πτυχίο του

Διαβάστε περισσότερα...
Και όμως η είδηση είναι πραγματική! Ο λόγος γίνεται για τον 22χρονο Austin Whitney, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του εδώ και 5 χρόνια εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος. Η οδήγηση του αυτοκινήτου του εν ώρα μέθης είχε ως αποτέλεσμα να θρυμματιστεί η σπονδυλική του στήλη και να τον καθηλώσει στο δίκυκλο καροτσάκι. 
Ο Austin Whitney μετά το τροχαίο ατύχημα έδωσε μάθημα ζωής σε όλους! Δεν το έβαλε κάτω και μπορεί η μοιραία εκείνη νύχτα να του στέρησε τη δυνατότητα να στέκεται στα δύο του πόδια, δεν του στέρησε όμως και το δικαίωμα στη ζωή! Έτσι, ο Austin Whitney αποφάσισε να φοιτήσει στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτικών επιστημών.
  Έχοντας πάρει ένα μεγάλο μάθημα ζωής, ύστερα από το ατύχημα του, ο Austin Whitney έθεσε υψηλούς στόχους με τον υψηλότερο στόχο;; ποιόν άλλο από το να σηκωθεί στα δυο του πόδια και να περπατήσει για να παραλάβει το πτυχίο του!!
 Το όνειρο του Austin Whitney έγινε πραγματικότητα! Με τη συνδρομή του καθηγητή του τμήματος Μηχανικής του πανεπιστημίου Berkeley και των φοιτητών του, εφηύραν μια ρομποτική κατασκευή, την επονομαζόμενη εξωσκελετική και την προσάρμοσαν στον αυχένα του 22χρονου , πραγματοποιώντας έτσι το όνειρό του. 
Η στιγμή του πρώτου βήματος του νεαρού Austin Whitney καλύφθηκε από χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς και επιβράβευσης ! Ο νεαρός Austin Whitney έδωσε το μήνυμα ζωής σε όλο τον κόσμο με αυτή του την επιμονή και προσπάθεια για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή ! 
Ποτέ μην το βάζεις κάτω! Όσες δυσκολίες και να έρθουν, πάντα να στέκεσαι στα δύο σου πόδια και να προχωρείς… και αν δεν μπορείς, θα βρεις έναν άλλο τρόπο… εκείνος το έκανε! Γιατί όχι και εσύ;;
της Ντόκα Αργυρώς


 ΠΗΓΗ: http://www.ipop.gr/

Συναυλία: Flogging Molly

Διαβάστε περισσότερα...

Αν βαρέθηκες τα καθιερωμένα και θες μια νέα, μουσική περιπέτεια... τότε δεν πρέπει να χάσεις αυτή την συναυλία! Οι Flogging Molly έρχονται για δύο συναυλίες στην συμπρωτεύουσα, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα... 
Αν αγαπάς τα κέλτικα ακούσματα, τότε αυτή η μπάντα είναι για εσένα... 
Αλλά ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. 
Οι Flogging Molly είναι ένα folk, celtic, punk συγκρότημα από την Ιρλανδία. Χαρακτηριστικό του συγκροτήματος δεν είναι άλλο από το διαπεραστικό ήχο, τους αξιοπρόσεχτους, σκληρούς στίχους και τις μοναδικές live εμφανίσεις τους. Η ενέργεια, που έχουν σε κάθε τους συναυλία πυροδοτεί τους θαυμαστές τους και τότε ξεκινάει ένα μουσικό ντελίριο.. 
Όπως αναφέρει και ο ιδρυτής του συγκροτήματος, Dave King, χωρίς το συνδυασμό αυτών των μουσικών οργάνων θα ήταν απλά ή παραδοσιακή, ιρλανδική μουσική ή κλασσική Punk rock. 
 Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από ένα τοπικό μπαρ στο Hollywood, ενώ η ίδρυση τους έγινε το 1997 με επιρροές, όπως ο Johnny Cash και οι Pogues. 

Θα έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε από κοντά στις 28 Αυγούστου και να μυηθούμε στην folk, celtic, punk μουσική! 
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου. 
 Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 22-25 ευρώ. 
Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Ticket house- Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)για την Αθήνα και για τη Θεσσαλονίκη στο MUSICLAND- Μητροπόλεως 102, 
καθώς και ηλεκτρονικά στο ticketpro.gr, tickethouse.gr 

 ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Απαγορεύονται τα gay pride στη Ρωσία μέχρι το 2112

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ρωσία τις τελευταίες μέρες έχει την τιμητική της... Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο.. με φυσικά θύτες το ρωσικό λαό και τα δικαιώματά του. 
 Και μπορεί να έγινε σάλος για τη φυλάκιση των γυναικείων μελών του συγκροτήματος Pussy Riot, όμως μεγάλη μερίδα ανθρώπων δε γνωρίζει για τη νέα απαγόρευση της ρωσικής κυβέρνησης, που αφορά τα Gay Pride, που διοργανώνονται κάθε χρόνο στις μεγάλες πρωτεύουσες των χωρών.
Το δικαστήριο στη Μόσχα για ακόμα μία φορά επικύρωσε την εντολή του δημοτικού Συμβουλίου για την οριστική απαγόρευση των διοργανώσεων παρελάσεων Gay Pride, που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο. Μάλιστα, η εντολή του δικαστηρίου ισχυεί για τα επόμενα 100 χρόνια, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το "φιλελεύθερο και "ισόνομο" της πνεύμα η ρωσική κυβέρνηση. 
 Αυτή η απόφαση πάρθηκε με τη λογική ότι τέτοιου είδους συγκεντρώσεις με ομοφυλοφιλικό χαρακτήρα δεν μπορούν παρά μόνο να διαταράξουν την τάξη και να δώσουν ένα διχασμό στη ρωσική κοινότητα, αφού λίγοι θα τις υποστηρίξουν!! 
Όπως αναφέρει ο Νικολάι Αλεξέγεφ, ένας από τα ηγετικά μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας της Ρωσίας, θα προσπαθήσει να φτάσεις έως το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για να αρθεί η απαγόρευση της διοργάνωσης αντίστοιχων εκδηλώσεων, ενώ κατηγόρησε άμεσα τις αρχές της Αγίας Πετρούπολης για "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα" ! 
 Η αντίστοιχη απάντηση των αρχών της Μόσχας διαμηνύουν ότι αυτή η κίνηση γίνεται για να προστατεύσουν το δημόσιο αίσθημα και να αποφύγουν ακραίες, βίαιες αντιδράσεις των "straight" Μοσχοβίτων! 
 Γυρίζοντας πίσω στην ιστορία, θα διαπιστώσουμε ότι η ομοφυλοφιλία στη Ρωσία ήταν απαγορευμένη από τα τσαρικά χρόνια όσο και εν μέσω της Σοβιετικής ένωσης. Αντιπαραβάλοντας την ιστορία του τότε με το σήμερα... μόνο θετικά δεν μπορούν να είναι τα συμπεράσματα μας!
 Η διαδικασία διχασμού των ανθρώπων,ανάλογα με τις προσωπικές τους επιλογές, και η αφαίρεση των δικαιωμάτων τους...μας γυρίζουν πίσω..στα σκοτεινά χρόνια!!

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Φυλάκιση με την κατηγορία του χουλιγκανισμού για τις Pussy Riots

Διαβάστε περισσότερα...
Είναι γεγονός πως η είδηση δεν άφησε κανένα ανέπαφο. Παρά τη διεθνή αντίδραση για την αυστηρή μεταχείρηση των μελών του συγκροτήματος Pussy Riots, η ρωσική κοινότητα και συγκεκριμένα το δικαστήριο Χαμοβιντσέσκι της Μόσχας καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών τα μέλη. Ο λόγος ;; 
Όπως ισχυρίζεται η Πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρίνα Σίροβα, τα μέλη του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riots διέπραξαν το αδίκημα του χουλιγκανισμού, μη σέβοντας την ρωσική κοινότητα και παραβιάζοντας τη δημόσια τάξη. 
¨Οι πράξεις των γυναικών ήταν ιερόσυλες, βλάσφημες και παραβίαζαν τους κανόνες της εκκλησίας" είναι τα λόγια της Προέδρου του δικαστηρίου. 
Σε αντιπαράθεση με την πρόεδρο έρχεται η ρωσική κοινότητα, όπου θεωρεί άδικη αυτή την τιμωρία, επισημαίνοντας τη συμβολική βία, που ασκεί το δικαστήριο και η Πρόεδρος εις βάρος των γυναικείων μελών. 
Φυσικά, το ερώτημα τίθεται στο τι θεωρεί το δικαστήριο πιο βλάσφημο; τους εκάστοτε θρησκευτικούς κανόνες, που δεν τήρησαν τα γυναικεία μέλη του συγκροτήματος Pussy Riots κατά την είσοδό τους και παραμονή τους στην εκκλησία ή το γεγονός ότι το τραγούδι τους δηλώνει άμεσα την αντιπαράθεση τους με τον κυβερνώντα της Ρωσίας, Πούτιν; 
Σε μια εποχή, όπου η ελευθερία του λόγου είναι καθιερωμένο δικαίωμα του ανθρώπου, την ίδια ακριβώς στιγμή καταλύεται! Τέτοια καθεστώτα και δικαστικές αποφάσεις δίνουν το βήμα στον λαό να πει εκείνος την τελευταία κουβέντα, μακριά από συμβολική βία, πρότυπα και κυβερνήσεις! 
Οι Pussy Riots αυτή τη στιγμή κρατούνται στη φυλακή της Μόσχας και συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αθωότητά τους...

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Κέρδισε το βιβλίο «Οι γυναίκες του Αυγούστου»

Διαβάστε περισσότερα...
Η Ζωή Μπελούκα μιλάει για 5 γυναίκες που ζουν τη ζωή και ίσως θυμίζουν κάτι από σένα. Πάρε μια ιδέα από την υπόθεση... «Όταν κάθονταν και οι πέντε στις πολυθρόνες της αυλής και το μυαλό χαλάρωνε τις αντιστάσεις του, ήθελαν να μοιραστούν και αυτά που κρατούσαν κλειδωμένα, προφυλαγμένα από αδιάκριτα μάτια και αυτιά. Τις χώριζαν πολλά, αλλά τις ένωνε η φιλία. Τουλάχιστον στο παρελθόν και στο παρόν. Στο μέλλον; Ποιος μπορεί να πει πόσο σίγουρο είναι το μέλλον; Εξάλλου, όπως έλεγε κάποιος που ήξερε, «οι άντρες πρέπει να έχουν παρελθόν και οι γυναίκες παρόν. Το μέλλον είναι και για τους δύο αβέβαιο». Η Ευτυχία, η Μαρίζα, η Βίκη, η Φωτεινή και η Χαρά: πέντε γυναίκες που ερωτεύονται, χαίρονται, πληγώνονται, χτίζουν μαζί και χώρια τα όνειρά τους. Τα γνωρίζει όμως όλα η καθεμιά για την άλλη; Θα ξεγυμνωθεί ο εαυτός τους, όταν ο πόνος εμποδίσει τις αναμνήσεις; Είναι ο χρόνος ο καλύτερος γιατρός; Και αν είναι έτσι, γιατί όταν η θύμηση ξαναζωντανεύει λόγια, ψέματα και πάθη, αυτός ο γιατρός απουσιάζει;» 
Η συγγραφέας του βιβλίου, Ζωή Λεφάκη-Μπελούκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Μεγάλωσε στην Αθήνα, πήγε σχολείο στο Αρσάκειο Ψυχικού και πήρε B.Sc. από το Deree College. Δούλεψε στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία και στις δημόσιες σχέσεις διαφημιστικών εταιρειών. Το 1997 ίδρυσε τη δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων, την BELUGA S.A., στην οποία αφοσιώθηκε έως το 2010. Έχουν δημοσιευτεί πολλά κείμενά της σε εφημερίδες και περιοδικά, αλλά οι γυναίκες του Αυγούστου είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Γράφει για να μην ξεχάσει τους ανθρώπους που γνώρισε, τους ήρωες της ζωής και της φαντασίας της. Το βιβλίο «Οι γυναίκες του Αυγούστου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής και μπες στο διαγωνισμό για να κερδίσεις ένα από τα 10 βιβλία που κάνει δώρο το Shape.gr!

ΠΗΓΗ: www.shape.gr 

Είσαι έτοιμος ;

Διαβάστε περισσότερα...


Νέα μέτρα είναι μπρος την πόρτα μας... και όπου να ' ναι μας χτυπάνε το κουδούνι!! Εμείς τι κάνουμε;;; Είσαι έτοιμος; ή ακόμα περιμένεις να πάρεις εντολή;

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Ριγκατόνι 4 τυριά

Διαβάστε περισσότερα...



Και μπορεί να λένε ότι τα μακαρόνια είναι ό,τι πιο εύκολο... δίκιο έχουν!! Αλλά εσύ μπορείς να τα κάνεις να φαίνονται κάτι το απαιτητικό, κάνοντας μια πανεύκολη και γρήγορη, ιταλική συνταγή. Πάρε χαρτί ή ακόμα και το tablet σου και σημείωνε υλικά... 
 Υλικά: 
500 γρ. ριγκατόνι 50 γρ. παρμεζάνα 50 γρ. γραβιέρα 50 γρ. τυρί fontina (αν αυτά τα τυριά σου φαίνονται κινέζικα..μπορείς να τα αντικαταστήσεις με 2 άλλα της προτίμησής σου, το ένα πιπεράτο να είναι) 50 γρ. τυρί gorgonzola 100 γρ. βούτυρο ανάλατο λίγο μαύρο πιπέρι 
 Εκτέλεση: 
Βράστε τα ριγκατόνι. Τρίψτε όλα τα τυριά σ' ένα μπολ και βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ώστε να χωράνε όλα τα ζυμαρικά σας. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίξτε τα τυριά σας και ανακατέψτε καλά. 
Δουλέψτε με υπομονή το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με βελούδινη υφή. Αν δείτε πως στεγνώνει πολύ η σάλτσα σας, μπορεί να την αραιώσετε με λίγο γάλα.
 Ρίξτε τα σουρωμένα ζυμαρικά σας στη σάλτσα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να δέσει με τα ζυμαρικά. 
Κατεβάστε από τη φωτιά και βάλτε τα σε πυρίμαχα σκεύη. Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο grill μέχρι να γίνουν γκρατινέ (κοινώς να ροδίσουν από πάνω. 
Σερβίρετε τα με τριμμένο πιπέρι! 


 ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Αρχαιολογικοί χώροι με τα μουσικής...

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πολιτισμού διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρόγραμμα "Μουσικές στα μνημεία και τα Μουσεία της πόλης". Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 29 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου, 2012... Συμμετέχουν 11 μουσικά σχήματα, 6 κινηματογραφικές ταινίες και 1 διοργάνωση πικ- νικ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, καλλιεργώντας ένα πιο χαλαρό, διασκεδαστικό και άκρως μουσικό τόνο στα μνημεία της πόλης! Αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: 29 Αυγούστου: Ανακτορικό συγκρότημα Γαλεριου με δωρεάν είσοδο. Ένα πρόγραμμα από το διεθνή κινηματογράφο, που θα περιλαμβάνει μουσικά ακούσματα γνωστά από ταινίες, όπως το la dolce vita του Νίνο Ρότα από την ομώνυμη ταινία του Φελίνι, κ.α. 30 Αυγούστου: πικ- νικ στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς: είσοδος 3 ευρώ. 19.00-23.30 Το πικ- νικ είναι μια πρόταση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας "sala monjuic". Φυσικά, η μουσική θα είναι και εδώ πρωταγωνίστρια με επιρροές από Ισπανία. 31 Αυγούστου: συναυλίες στο αίθριο του μουσείου Βυζαντινού πολιτισμού, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για επίσκεψη καθ' όλη τη διάρκεια. 21.00 με δωρεάν είσοδο. 01 Σεπτεμβρίου: Επαναλαμβάνεται το πικ - νικ στην Αρχαία Αγορά με είσοδο 3 ευρώ και ώρα 19.00- 23.30 με διαφορετικές αυτή τη φορά μουσικές επιρροές, όπως η soul, funk και ψυχεδελικές επιρροές, όπως ambient music. 03 Σεπτεμβρίου: Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Ροτόντα και ώρα 19.00 με ελεύθερη είσοδο μπορείτε να απολαύσετε τη Φιλαρμονική ορχήστρα της Θεσσαλονίκης. 04 Σεπτεμβρίου: στο φρούριο Επταπυργίου και ώρα 20.30 με δωρεάν είσοδο, μπορείτε να απολαύσετε το πρόγραμμα "Βέλγικα". 05 Σεπτεμβρίου: τη τελευταία μέρα, στον αίθριο χώρο CASA BIANCA μπορείτε να απολαύσετε τη Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Συναυλία: Γιάννης Αγγελάκας στο Αιγάλεω

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιάννης Αγγελάκας, γνωστός και ως frontman του συγκροτήματος "Τρύπες", στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του συναυλιών θα δώσει το παρόν στο θέατρο "Αλέξης Μινωτής" στο Αιγάλεω για μία ακόμα συναυλία στις 27 Αυγούστου, 2012... 
Ο Γιάννης Αγγελάκας συνοδευόμενος από τον Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, τον Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά και τον Στάθη Αραμπατζή στη κιθάρα,καθώς και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου, θα δώσει μια ακόμα αξέχαστη συναυλία για το κοινό του. Στα πλαίσια αυτής της συναυλίας θα παρουσιάσει και μέρος από το νέο του άλμπουμ, που ηχογραφούνταν τους προηγούμενους μήνες. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται.. Το εισιτήριο κοστίζει 13 ευρώ και μπορείτε να τα βρείτε στα Ticket house- Πανεπιστημίου 42( εντός της στοάς). 


 ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Πουφ...δικής σου έμπνευσης

Διαβάστε περισσότερα...
Αδιαμφισβήτητα τα πουφ είναι πολύ πρακτικά, καθώς εξοικονομούμε χώρο σε αντίθεση με τις μεγάλες πολυθρόνες και δίνουν ένα άλλο ύφος στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Τα τελευταία χρόνια τα πουφ έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού αλλά και του κήπου. Αυτό βέβαια το γεγονός δεν άφησε αδιάφορο τις εταιρίες, όπου μας βομβαρδίζουν με νέα σχέδια και χρώματα για τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Για εσάς, που ακόμα δεν έχετε βρει το πουφ των ονείρων σας ή απλά θέλετε επιτέλους να δώσετε λίγη από την καλλιτεχνική σας χροιά στο σπιτικό σας, η λύση είναι μία και είναι άκρως οικονομική!! Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας πουφ εύκολα και γρήγορα. Η συνταγή είναι λιτή και απέριττη. Χρειάζεστε: χαλάκια (αυτά με το λεπτό ύφασμα, τύπου κουζίνας) ή σκληρό πανί- η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θέλετε να κάνετε το πουφ σας ραπτομηχανή και βελόνες χοντρές για το ράψιμο γέμισμα για ψαξιλάρια 1 φερμουάρ και τα απαραίτητα ραπτικά σου (ψαλίδι, καρφίτσες, κλωστή και μεζούρα) Δώσε όλη σου την φαντασία και φτιάξε μια προσωπική γωνιά σου μέσα στο σπίτι! 

 ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Το styling της παραλίας!

Διαβάστε περισσότερα...
Δυναμική Γυναίκα: Το styling της παραλίας!:
Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει! Είτε οργανώνετε τις διακοπές σας  σε ένα μαγευτικό πρ...



ΠΗΓΗ : http://www.dynamikhgynaika.gr

Νέο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό

Διαβάστε περισσότερα...

Ναυτικοί από τη Νέα Ζηλανδία ανακάλυψαν νέο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το νέο νησί, που αναδύθηκε στην περιοχή ανακαλύφθηκε τυχαία. Το πλοίο του ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας στην προσπάθεια του να αποφύγει... 
το σύμπλεγμα βράχων, που απέχει 1000 ναυτικά μίλια περίπου από τη Νέα Ζηλανδία, άλλαξε πορεία, ανακαλύπτοντας αυτό το νέο νησί. Το νησί αυτό είναι μεγέθους 26.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει κυρίαρχο συστατικό την ελαφρόπετρα! Οι επιστήμονες συμμερίζονται την άποψη πως η ελαφρόπετρα και κατ' επέκταση η ανάδυση του συγκεκριμένου νησιού είναι αποτέλεσμα έκρηξης ενός υπόγειου ηφαιστείου,όπου η λάβα πάγωσε, ενώ δεν εφιστούν την προσοχή στους ναυτικούς, διαδίδοντας για ακόμα μια φορά, μέσω του καναλιού BBC, ότι δεν συντρέχει λόγος για τη ναυσιπλοΐα.

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Σπάνιες παραλίες… κοχυλιών!

Διαβάστε περισσότερα...
perierga.gr - Σπάνιες παραλίες... κοχυλιών!Τα κοχύλια, που είναι άδεια κελύφη νεκρών θαλάσσιων μαλακίων, συχνά βρίσκονται στις ακτές, μέσα στην άμμο ή ανάμεσα από τα βότσαλα, και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα συλλέγουν ως… τουριστικό ενθύμιο από τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Υπάρχουν, όμως, ορισμένες παραλίες που παρουσιάζουν μια ασυνήθιστα μεγάλη συσσώρευση κοχυλιών, τα οποία «πλημμυρίζουν» τις ακτές από άκρη σε άκρη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι τέσσερις παραλίες που θα δείτε στη συνέχεια, όπου αντί για άμμο και βότσαλα, τα κοχύλια έχουν παντού την τιμητική τους! 1. Shell Beach, Δυτική Αυστραλία 
 Η Shell Beach βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της πόλης Denham, στην περιοχή Shark Bay της δυτικής Αυστραλίας, καλύπτοντας μια έκταση πάνω από 120 χιλιόμετρα, η οποία είναι γεμάτη από εκατομμύρια κάτασπρα, μικροσκοπικά κοχύλια που φτάνουν σε πολλά σημεία μέχρι τα 10 μέτρα βάθος! Το νερό της θάλασσας στον όρμο L’ Haridon έχει υψηλή αλατότητα λόγω της γεωμορφολογίας αλλά και του κλίματος της περιοχής. Αυτή η μεγάλη ποσότητα αλατιού ευνοεί τα «κυδώνια» (είδος θαλάσσιων μαλακίων) να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα όταν πεθαίνουν από φυσικό θάνατο να ξεβράζονται στις ακτές κατά χιλιάδες. Το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται για χρόνια, με τα κοχύλια να καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της παραλίας. 
2. Sanibel Island, Φλόριντα, ΗΠΑ Οι παραλίες στο Sanibel Island προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω των μεγάλων ποσοτήτων κοχυλιών που «πλημμυρίζουν» τις ακτές, δημιουργώντας ένα σπάνιο θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Ένας από τους βασικούς λόγους γι’ αυτές τις συσσωρεύσεις είναι το γεγονός ότι το Sanibel είναι ένα νησί-φράγμα με ανατολικό-δυτικό προσανατολισμό, που δρα σαν «φτυάρι» για τα κοχύλια που έρχονται από την Καραϊβική και τις άλλες νότιες θάλασσες. Τα κοχύλια αποτελούν σήμα-κατατεθέν για την οικονομία του νησιού, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην αύξηση του τουρισμού. 
3. Shell Beach, Άγιος Βαρθολομαίος Η περίφημη παραλία St Barts Shell Beach, που ονομάζεται επίσης Grande Galet, είναι η πιο δημοφιλής και πολυσύχναστη ακτή του ομώνυμου νησιού, όπου πολλοί τουρίστες έρχονται για να απολαύσουν το πλήθος των οστράκων που καλύπτουν την παραλία. Λευκά και καφετί κοχύλια «πλημμυρίζουν» την ακτή, η οποία μοιάζει από μακριά σαν μια αμμώδη κλασική παραλία. Μια βόλτα, όμως, κατά μήκος της αμμουδιάς δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά μία από τις πιο σπάνιες παραλίες κοχυλιών στον κόσμο. 
perierga.gr - Σπάνιες παραλίες... κοχυλιών! 4. Jeffreys Bay, Νότια Αφρική Η Jeffreys Bay είναι μια παραλία που βρίσκεται στην επαρχία Eastern Cape στη Νότια Αφρική. Αν και δεν είναι τόσο θεαματική όσο οι προηγούμενες παραλίες, ωστόσο ξεχωρίζει όχι μόνο για το πλήθος των κοχυλιών που υπάρχουν στην ακτογραμμή όσο για το γεγονός ότι στεγάζει στους κόλπους της πάνω από 600 είδη σπάνιων οστράκων από όλο τον κόσμο. Το Σεπτέμβριο, μάλιστα, πραγματοποιείται στην περιοχή ομώνυμο φεστιβάλ με την ονομασία «Shell Festival», όπου πλήθος ντόπιων αλλά και πολλοί τουρίστες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν -τι άλλο;- τα κοχύλια!

ΠΗΓΗ: http://perierga.gr

Κάποτε θάρθουν να σου πούν...

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιός θα περίμενε ότι ένα τραγούδι της μεταπολεμικής εποχής στην Ελλάδα, ένα τραγούδι, που υποδηλώνει την απάθεια των υψηλόβαθμων, την έλλειψη εμπιστοσύνης και την ένταση των δολοπλοκιών θα είχε αντίκρισμα στην σημερινή εποχή, μετά από 35 περίπου χρόνια. Κάποτε θα ρθουν να σου πουν… Μήπως ήρθαν; Ο καλλιτέχνης μέσα από τους στίχους του συμβούλευε και πρόσταζε να μην εμπιστευτείς αυτούς, που σου «προσφέρουν» την ανιδιοτελή αγάπη και βοήθεια. Αυτή η ανιδιοτελής αγάπη της σύγχρονης κοινωνίας προς τα μέσα, τους πολιτικούς και τα κοινωνικά συστήματα μας αποβλάκωσαν και δεν αναγνωρίζουμε την αλήθεια ή απλά δεν θέλουμε; «Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, ψέματα λένε…» αυτή η φράση είναι λες και βγήκε από τη σημερινή κοινωνία ή μήπως η ίδια η κοινωνία γύρισε 35 χρόνια πίσω; Η σημερινή κοινωνία έχει επέλθει σε τέλμα. Οι πολίτες προσπαθούν να πιαστούν από μια «ψεύτικη» ελπίδα για να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Σε αυτό το παιχνίδι του παραλόγου, όπου όλοι φταίμε και όλοι υποδεικνύουμε άλλους για το φταίξιμο, ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Η οργάνωση των πολιτών, οι διεκδικήσεις, οι απεργίες και οι καταλήψεις πλέον έχουν παρέλθει στο μυαλό των Ελλήνων. Ο αγώνας διεκδίκησης των δικαιωμάτων, εργασιακών αλλά και ατομικών, έχει γίνει ρουτίνα. Το διάστημα των συνεχών απεργιών και κινητοποιήσεων για όχι τόσο «σημαντικούς» λόγους αλλά κυρίως η γκετοποίηση των κινητοποιήσεων από κομματικές παρατάξεις έκαναν τον κόσμο να αλλοιώσει την έννοια της διεκδίκησης και της απεργίας στο μυαλό του. Σήμερα, έχουμε φτάσει σε κοινωνικό και ατομικό αδιέξοδο. Κοινωνικό αδιέξοδο ως χώρα, ως κοινωνία και πολύ φοβάμαι και ως πολιτισμός. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αριστοτέλης «Φύσει μέν ἐστιν ἄνθρωπος ζῷον πολιτικόν». Η παράφραση αυτής της φράσης του Αριστοτέλη έγινε κατά κόρον από τους Έλληνες τα τελευταία 35 χρόνια. Η παράφραση ορίζεται στη λέξη «πολιτικόν», όπου κατέληξε να εφαρμόζεται ως «κομματικόν», χάνοντας έτσι την ουσία και την αλλοίωση της κριτικής σκέψης του ανθρώπου ως πολίτη. Η σημερινή κοινωνία βιώνει μια ολική αποδιοργάνωση. Τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα καταπατούνται. Η αδικία βιώνεται καθημερινά από όλους! Η ελπίδα έχει χαθεί και οι νέοι απελπίζονται.. το μεταναστευτικό ρεύμα έχει πάρει τις διαστάσεις των δεκαετιών ’30- ‘50. «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…» ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού. Ένα μήνυμα και μια προτροπή μαζί. Ένας διαχρονικός στίχος, όπου όλοι θα πρέπει να τον μελετήσουμε. Θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας μαζικός χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς ατομικά συμφέροντα. Ακούγεται ουτοπικό και ίσως λίγο κουμουνιστικό, όμως μπορεί να πάρει πραγματικές διαστάσεις. Μια μαζική, ειρηνική κινητοποίηση ώστε να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα. Η αλλοίωση της πολιτισμικής μας εικόνας και η οικονομική εξαθλίωση είναι πιόνια μέσα σε μια παρτίδα σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγικής των χωρών. Ας σταματήσουμε αυτό το παιχνίδι κι ας προσπαθήσουμε για να ελπίζουμε….
Της Ντόκα Αργυρώς

ΠΗΓΗhttp://www.protagon.gr/

Michael Phelps: χρυσό και στη μόδα!

Διαβάστε περισσότερα...




Ο Michael Phelps μπορεί να σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, όμως τώρα άρχισε νέα καριέρα μάλλον...! Μετά την "Χρυσή" του σταδιοδρομία ως αθλητής κολύμβησης, αποφάσισε να σταματήσει στην ανοδική του πορεία και να αφοσιωθεί περισσότερο στον εαυτό τους και τους ανθρώπους, που έχασε στιγμές τους λόγω των αδιάλειπτων προπονήσεων του. Αυτή τη στιγμή ο Michael Phelps πρωταγωνιστεί στην νέα, διαφημιστική καμπάνια του οίκου μόδας Luis Vuitton... Ίσως και η σύντροφός του, μοντέλο επίσης Megan Rossee, να τον παρότρυνε σε μια τέτοια κίνησή του, αλλά και οι διαφημιστές του οίκου Luis Vuitton δε θα έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια! Ήθελαν μια διαφημιστική καμπάνια, όχι ως ένδειξη απλά της μόδας αλλά και με ηθικό δίδαγμα! Αυτό φυσικά διακρίνεται, εάν παρατηρήσετε την φωτογράφηση της καμπάνιας με πρωταγωνιστές τον ολυμπιονίκη Michael Phelps και της Larisa Latynina, επίσης γνωστή για το αθλητικό της πνεύμα με διακρίσεις εκπροσωπώντας της Σοβιετική Ένωση. 

 ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Κοσμήματα καλλιτεχνών

Διαβάστε περισσότερα...


"Από τον Picasso στον Koons". Αυτή είναι η νέα έκθεση, που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη έως τις 2 Σεπτεμβρίου, 2012. Η έκθεση αυτή ανήκει στην Diane Venet και έχει ήδη παρουσιαστεί στις Η.Π.Α και τη Γαλλία. Στην ελληνική της παρουσίαση, η έκθεση θα συνοδευτεί από έργα Ελλήνων δημιουργών, οι οποίοι έχουν πειραματιστεί στο τομέα του κοσμήματος. Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει στο κοινό της μια μεγάλη συλλογή με δημιουργήματα κοσμημάτων από καταξιωμένους καλλιτέχνες, του 20ου και 21ου αιώνα και έχει ως στόχο να μας εισάγει στο θέμα της ταύτισης των δρόμων της τέχνης και της αργυροχοΐας. Περιλαμβάνονται έργα των: Pablo Picasso, Yoko Ono, Koons, Man Ray, Max Ernst, Georges Braque, César, Jean Cocteau, André Derain, Giorgio de Chirico, Alberto Giacometti, Stephen Antonakos, Keith Haring, Fernard Leger, καθώς και οι Roy Lichtenstein και Ben Louis Bourgeois.

ΠΗΓΗ
http://reloadingcity.blogspot.gr/

Καλοκαίρι στην Αθήνα = Θερινό σινεμά

Διαβάστε περισσότερα...

Μήπως είστε από εκείνους, που δεν πήγαν φέτος διακοπές και έμειναν στην πρωτεύουσα;; ή αν απλά οι διακοπές σας ήρθαν στο τέλος και αναπολείτε τις καλές τους στιγμές;; Όπως και να έχει... μην απογοητεύεστε! Η Αθήνα σας προσφέρει ένα πλήθος από επιλογές, προσαρμοσμένες σε όλα τα γούστα των κατοίκων της. Όμως εκτός από την "έξαλλη", νυχτερινή της ζωή (το Athens by night)τι θα λέγατε για λίγο πιο ρετρό καταστάσεις;; Η Αθήνα έχει φυλάξει ένα παλιό θησαυρό για εσάς και προσπαθεί να τον διατηρεί παρά τις δυσκολίες... και φυσικά δε λέμε και τίποτα άλλο παρά για τα παραδοσιακά, θερινά σινεμά της. Και όταν μιλάμε για θερινό σινεμά.. ένα είναι το πρώτο όνομα! "θΗΣΕΙΟΝ" Το παραδοσιακό αυτό θερινό σινεμά, που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο σας προσφέρει ποικιλία ταινιών blockbusters μέχρι ασπρόμαυρων ταινιών άλλων χρόνων σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα τον Παρθενώνα! Παρόλα αυτά, εκτός από το "ΘΗΣΕΙΟΝ" υπάρχει μια πληθώρα θερινών κινηματογράφων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αθήνας. Θα σας τα αναφέρουμε παρακάτω: "CINE ΦΙΛΟΘΕΗ": γνωστός πλέον προορισμός για θερινό κινηματογράφο και αυτό διακρίνεται από τις ουρές, που σχηματίζει το ταμείο του. Παρόλα αυτά θα ενθουσιαστείτε εκτός από την ατμόσφαιρα και με τις νοστιμιές του κυλικείου του.. "ΑΝΟΙΞΙΣ": για τους κατοίκους του Ν. Ηρακλείου ιδανικός προορισμός για να αισθανθούν μακριά από την πόλη. Ένα δροσερό σημείο μέσα στο πιο ζεστό μέρος της πόλης, ύστερα μάλιστα από 4 χρόνια αναστολής της λειτουργίας του. "ΕΛΛΗΝΙΣ" : αν δε θες να χάσεις τις βολές σου από τον διθέσιο καναπέ σου, αλλά θες και την ατμόσφαιρα, που σου προσφέρει το θερινό σινεμά (είτε γιατί κατά βάθος σ'αρέσει, είτε γιατί σε "έφαγε" το έτερον ήμισυ) τότε αυτό είναι για εσένα. Σεζλόνγκ ή πολυθρόνες σκηνοθέτη απλώνονται για εσένα στο σινεμά "ΕΛΛΗΝΙΣ" για να απολαύσεις άνετα τη ταινία σου. Όποιος αγαπάει τα θρίλερ... εδώ είναι το σπίτι του! "CINE ΦΛΟΙΣΒΟΣ" : ποιος σου είπε ότι ο Φλοίσβος είναι μόνο για καλοκαιρινή περατζάδα και καφέ στο κύμα;; όλα μπορούν να ανατραπούν γνωρίζοντας ότι ένα από τα καλύτερα θερινά σινεμά υπάρχει εκεί....Θες και το καλύτερο; είναι το πρώτο θερινό σινεμά με υποστήριξη 3D ταινιών. Ακόμα εδώ είσαι; 

 ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο με χορηγό τη Στοά Βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα... Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή χρονιά, στη Στοά βιβλίου διοργανώνεται ένα "φεστιβάλ" σεμιναρίων για τους λάτρεις των γραμμάτων και τεχνών. Τα σεμινάρια ξεκινούν από τις αρχές του Οκτωβρίου, όμως για εσάς, που δε θέλετε να έρθετε εξ απηνής από την πληρότητα των θέσεων, καλό θα ήταν να εξασφαλίσετε τη θέση σας από τώρα. Η υποβολή δηλώσεως ενδιαφέροντος ξεκινά από τις 22 Αυγούστου. Οι διαλέξεις όμως θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο και το κόστος τους θα κυμαίνεται στα 70 με 100 ευρώ, αναλόγως με τους κύκλους, που θα παρακολουθήσετε (σειρά 5 ή 10 μαθημάτων).
Στο 18ο κύκλο σεμιναρίων στη Στοά Βιβλίου θα συναντηθούν οι επιστήμες με τις τέχνες, με κορυφαίους πανεπιστημιακούς ως ως εισηγητές θα σας εισάγουν στις όψεις της νεοελληνικής γλώσσας με τον κ. Μπαμπινιώτη να δίνει το σήμα για την έναρξη των σεμιναρίων. Στη συνέχεια, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κα Λαμπράκη θα μας μυήσει στη μοντέρνα τέχνη, ενώ τη σκυτάλη λαμβάνει ο αρχαιολόγος κ. Λαμρινουδάκης για να μας μιλήσει για τα θρησκευτικά κέντρα στην αρχαία Ελλάδα. Τέλος, η δημιουργική γραφή και ανάγνωση συνδέονται με ευρωπαϊκό θέατρο με εισηγητές τους κ. Δημητρούλη, καθηγητή Πάντειου Πανεπιστημίου και τον κριτικό κ. Γεωργουσόπουλο, ενώ τη λήξη δίνει το σεμινάριο για τη νεοελληνική φιλοσοφία με τον κ. Μπέγζο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε και στο παρακάτω τηλέφωνο: 210-3253989

ΠΗΓΗ
: http://reloadingcity.blogspot.gr/

5 φυσικές μάσκες ομορφιάς φτιαγμένες....από τα χεράκια σου!

Διαβάστε περισσότερα...
Οι μάσκες, που θα παρουσιάσουμε σήμερα αφορούν το πρόσωπο και είναι φτιαγμένες με αγνά υλικά, που έχει η καθεμία σπίτι! Οπότε, πάρτε ανά χείρας τις κουτάλες και ξεκινήστε μαγείρεμα ομορφιάς!

Μάσκα σύσφιξης με αυγό:
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα σκεύος και στη συνέχεια απλώστε με ένα πινέλο ή μια μαλακή πετσέτα την μάσκα στο πρόσωπο μας. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών. Αφήστε την για περίπου 10-15'. Μόλις νιώστε το τράβηγμα στο πρόσωπό σας ξεβγάλτε τη με χλιαρό νερό. 

Μάσκα με μέλι:
Εάν έχετε ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα, τότε η μάσκα αυτή είναι ιδανική για εσάς! Απλώστε μια δόση μελιού στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 15'. Ξεβγάλτε τη με χλιαρό νερό.

Μάσκα με πορτοκάλι:
Λιώνετε ένα πορτοκάλι και χρησιμοποιείτε τον πολτό και το χυμό του ως μάσκα. Την αφήνετε να δράσει για 15' και αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Θα σας αφήσει μια αίσθηση δροσιάς, καθώς και θα σας βοηθήσει στη λάμψη του προσώπου σας και την καθυστέρηση εμφάνισης των ρυτίδων.

Μάσκα με μήλο:
Βάζετε στο πολυμίξερ να αλεστεί ένα μήλο και προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Όταν το μείγμα γίνει λείο, το απλώνετε στο πρόσωπό σας, εκτός από την περιοχή των ματιών. Μόλις περάσουν 15', αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με γάλα (για τα μάτια):
Βουτάτε 2 κομμάτια βαμβάκι σε γάλα κρύο και τα τοποθετείτε στα κλειστά σας μάτια για 10'. Αργότερα, ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Θα σας βοηθήσει στη μείωση μαύρων κύκλων και την ξεκούραση των ματιών σας. 
ΠΗΓΗ:http://reloadingcity.blogspot.gr/

Κάψε λίπος με βοηθό....το σχοινάκι!

Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί να έχεις εξοικειωθεί στην ηδέα και τα μηχανήματα του γυμναστηρίου, αλλά ένα όργανο παραμένει διαχρονικό...και άκρως αποτελεσματικό!
Το σχοινάκι! και μπορεί στο σχολείο να αποτελούσε το αγαπημένο μας παιχνίδι- άθλημα, κατά την ενήλικη ζωή μας όμως μας φαίνεται κομματάκι δύσκολο...
Όσο και αν στην ιδέα και μόνο, στρώνεσαι στο καναπέ και τρως την μοσχομυρωδάτη πίτσα σου... άστη και ψάξε γρήγορα να βρεις το σχοινάκι σου.... γιατί η παρακάτω είδηση δε θα σ' αφήσει ανέπαφη! 
10 θερμίδες το λεπτό!! Ναι, καλά διάβασες! Το σχοινάκι βοηθάει στη γρήγορη καύση, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου .
Μπορεί στο άκουσμα της λέξης αεροβική να σου έρχεται αμέσως ο διάδρομος, όμως και το σχοινάκι ανήκει στην ίδια κατηγορία.
Αν θες να το εντάξεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν... ευχάριστα! 


ΠΗΓΗ: http://www.shape.gr


Κονσερβοκούτια.. όχι πια για πέταμα!

Διαβάστε περισσότερα...

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρευτούμε...!!
Και όχι δεν είναι λόγια των μαμάδων αυτά, ούτε η κρίση ηλικίας....
Το νοικοκυριό αποτελεί πια must! Και πόσο περισσότερο όταν συνδυάζεται με την πρωτότυπη διακόσμηση!
Θες να εκπλήξεις τους φίλους στη κυριακάτικη συνάντηση στο σπίτι ή απλά να δώσει ένα άλλο τόνο στη μουντή διακόσμηση του σπιτιού σου;;;
τη λύση θα στη δώσει κάτι πολύ απλό, ασήμαντο και.... τσίγκινο!! Το κονσερβοκούτι!

Σε κάθε ντουλάπι και ψυγείο όλων των σπιτιών βρίσκεται και από μια συσκευασμένη τροφή. Αυτά τα τσίγκινα και τελείως "άχρωμα" αντικείμενα μπορούν να αποτελέσουν τον καμβά σου για να μεγαλουργήσεις.
Ένα απλό κονσερβοκούτι μπορεί να μετατραπεί αυτόματα σε ένα περίτεχνο δοχείο λουλουδιών ή ακόμα και μια βάση για κερί. Το μόνο, που χρειάζεσαι είναι φαντασία και δημιουργικότητα!
Ξεκινά δουλειά!
Ξεπλύνετε καλά τα κονσερβοκούτια, αφαιρέστε τα καπάκια και αφήστε να στεγνώσουν.
Μπορείτε ανάλογα με τη χρήση, που θέλετε να κάνετε, να τα κόψετε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε λοξά σχέδια ή να κάνετε μια τομή κάτω για να φεύγουν τα νευρά σε περίπτωση, που τα χρησιμοποιήσετε ως γλαστράκια. 
Για εσάς, που είστε αποφασισμένοι να δώσετε όλη την καλλιτεχνική σας ενέργεια σας προτείνουμε δύο τακτικές: Διακοσμείστε τα κονσερβοκούτια με τη μέθοδο decoupage, τη γνωστή σε όλους ως μέθοδο χαρτοπετσέτας. Παίρνετε μια κόλα ατλακόλ και την απλώνετε με πινέλο πάνω στο κουτί, στη συνέχεια κολλάτε πάνω φύλλα χαρτοπετσέτας (προτιμήστε χρωματιστές και με σχέδια).
Για εσάς, που έχετε έφεση στη ζωγραφική, μπορείτε να μεγαλουργήσετε χρησιμοποιώντας τέμπερες και σχεδιάζοντας είτε αφηρημένα σχέδια είτε κάποιο σκίτσο πάνω στα κουτιά. 
Για τους βιαστικούς ένα γρήγορο γυάλισμα στα κουτιά με την προσθήκη διακοσμητικών, όπως κορδέλες, υφάσματα καθώς και μαγνητάκια μπορούν να δώσουν μια χαρούμενη νότα στο νέο σας απόκτημα.

Γεμίστε τα κονσερβοκούτια με τα αγαπημένα σας λουλούδια, είτε γεμίζοντας τα με νερό, είτε μετατρέποντας τα σε γλαστράκια με λίγο χώμα. 
Τέλος, για τους ρομαντικούς το νέο σας δημιούργημα μπορεί να πάρει διαστάσεις βάσης κεριού, γεμίζοντας το με νερό με έλαια ή αποξηραμένα φρούτα και βάζοντας να επιπλέουν μικρά ρεσό. 
Ξεκινήστε την προσπάθεια.. με δημιουργικότητα και μεράκι!!
ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/