Translate

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μικρά μυστικά μπύρας...

Διαβάστε περισσότερα...
Όπως κι αν είναι η αγάπη σας... ξανθιά, μελαχρινή, καστανή.. 
Σε όποιο club και αν ανήκετε.. Η μπύρα αποτελούσε και αποτελεί μεγάλη αγάπη! 
Αν θέλετε να είστε master της μπύρας, οφείλετε να ξέρετε τα μικρά της μυστικά.. 
Όσο κι αν νομίζουμε ότι την ξέρουμε, η μπύρα μας κρύβει τα μυστικά της! 
Διαβάστε τα παρακάτω και θα καταλάβετε.. 
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μπουκάλια μπύρας είναι όλα σκουρόχρωμα; Η απάντηση είναι ότι το έντονο φως αλλοιώνει τη γεύση της μπύρας, κρίνοντας ως "ακατάλληλο" κάθε ανοιχτόχρωμο μπουκάλι. 
Ένα χαρακτηριστικό για μεγαλύτερη απόλαυση της μπύρας είναι η θερμοκρασία της. Επιβάλλεται η μπύρα να είναι κρύα... όμως φροντίστε να είναι λίγο παραπάνω κρύα από ότι χρειάζεται, καθώς με το που σερβίρεται ανεβαίνει κατά 0,5 -2 βαθμούς. 
Τα πήλινα ποτήρια, που συναντάμε συχνά σε παραδοσιακές μπυραρίες, επειδή είναι πορώδη διατηρούν για περισσότερη ώρα τον αφρό της μπύρας.
 Όταν επιλέξετε μια μπύρα από σιτάρι, φροντίστε να συνοδεύεται με λεμόνι. 
Όταν αγοράζετε μπύρες, φροντίστε να τις διατηρείτε σε δροσερό και σκιερό μέρος και μην ανακινείτε το μπουκάλι, γιατί αλλοιώνεται η γεύση της. 
Τέλος, φροντίστε το ποτήρι, που σερβίρεται να είναι καθαρό, χωρίς ίχνος λίπους για καθαρότερη γεύση!

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Η Ελευσίνα αποκτά τη δική της "πράσινη" πρίζα!

Διαβάστε περισσότερα...
Η τεχνολογία έχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητά μας πλέον! Πολλές στιγμές είναι εκείνες, όπου "ξεμένουμε" από μπαταρία..είτε στο κινητό τηλέφωνο, στον υπολογιστή ακόμα και σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, ενώ βρισκόμαστε στο δρόμο.
 Η λύση σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει και είναι "πράσινη".... 
Η λύση προέρχεται από μια ομάδα γυναικών αρχιτεκτόνων, τις Έλενα Αντωνοπούλου, Όλγα Λινάρδου, Φωτεινή Σετάκη και Τίνα Τζόκα,οι οποίες είναι διπλωματούχοι της σχολή Αρχιτεκτονική τους Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι παραπάνω κυρίες σε μια προσπάθειά του να βρουν λύση σε αυτό, το καθημερινό πλέον, πρόβλημα σχεδίασαν έναν σταθμό φόρτισης, με το όνομα "ΑΚΤΙΝΑ". Ο συγκεκριμένος σταθμός θα λειτουργεί αποκλειστικά με την ηλιακή ενέργεια, κάνοντας χρήση φωτοβολταϊκών.
 Με την "ΑΚΤΙΝΑ" θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό του στο φεστιβάλι του Δήμου Ελευσίνας, "Αισχύλεια 2012", το οποίο ξεκινά την Κυριακή 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 14 Οκτωβρίου. 
Την ιδέα της "ΑΤΙΝΑ" μοιράζονται τα μέλη της Energize μαζί με την παραπάνω ομάδα αρχιτεκτόνων. Η "ΑΚΤΙΝΑ" θα αποτελέσει σταθμό για όσους επιθυμούν να φορτίσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές ή ακόμα και να συνδεθούν με το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ, που θα διαθέτει.

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Διαβάστε περισσότερα...
Σειρά δράσεων που σκοπό έχουν τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά άπορων οικογενειών του Δήμου Κομοτηνής, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διοργανώνει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Ροδόπης. 
Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνονται σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, φόρμες γυμναστικής και αθλητικά είδη, σε καλή κατάσταση, με σκοπό την ενίσχυση οικογενειών που έχουν τρία ή και περισσότερα παιδιά και εισόδημα κάτω των 7000 ευρώ. 
Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κτίριο 13ου Δημοτικού Σχολείου). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 25310 70256. 

 Πηγή: ΑΜΠΕ

Έμπνευση από... θάλασσα!

Διαβάστε περισσότερα...
Το καλοκαιράκι σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του... 
ίσως και να έχεις γυρίσει (δυστυχώς) και πάλι στη βάση σου..αλλά μην μου πεις ότι δεν έφερες ενέχυρα από την εκάστοτε παραλία, που επισκέφτηκες φέτος το καλοκαίρι;; 
 Πέτρες, αχιβάδες, κοχύλια και άλλα όστρακα ή περίτεχνα πετρώματα της παραλίας είναι πάντα κάτι, που συλλέγουμε κάθε χρόνο... 
Προσωπικά,κάθε φορά, που επισκέπτομαι μια παραλία, η τσάντα της θαλάσσης γυρίζει σπίτι τουλάχιστον 3 κιλά βαρύτερη. Είμαι και εγώ από εκείνους, που θα γυρίσουν όλη την παραλία και θα μαζέψουν κάθε περίεργο βοτσαλάκι, γυαλισμένα όστρακα ακόμα και γυαλάκια περιτριγυρισμένα με το αλάτι της θάλασσας. 
Αν ανήκεις και εσύ σε αυτό το club, σου έχω παρακάτω ιδέες για το πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα θαλασσινά αποκτήματα σου! 
Δώσε προσοχή.. ξεκινάμε: 
Αρχικά,μια απλή ιδέα και καθόλου χρονοβόρα είναι να πάρεις ένα διάφανο βάζο και να τοποθετήσει μέσα τα θαλασσινά σου αποκτήματα, είτε βάζοντας λίγο νερό είτε και όχι και να διακοσμήσεις έτσι μια γωνία του σπιτιού σου. 
Για εσάς όμως, που θέλετε να δώσετε μια καλλιτεχνική χροιά στο θαλασσινό σας θησαυρό, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω: 
Για όσους αγαπάτε τη ζωγραφική μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να ζωγραφίσετε πάνω στα βότσαλα. Ίσως να το έχετε δει και στα νησιά, δίπλα στην προκυμαία, όπου μικροπωλητές τα παρουσιάζουν, καιρός να γίνεται και εσείς ένα μικρός καλλιτέχνης! Το μόνο, που χρειάζεστε είναι ένα πινέλο, τέμπερες και μια παλέτα. Τοποθετείστε το τελικό σας έργο στο σπίτι σας ή δωρίστε τα στους φίλους σας! 
Εάν αγαπάς τα κοσμήματα, τι καλύτερο από το να τα φτιάξεις μόνη σου; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γυαλάκια της θάλασσας ή ακόμα και μικρά χαλίκια ή κομμάτια από φίλτεσι και όστρακα και να δημιουργήσει ένα πολύχρωμο κολιέ ή ακόμα και βραχιολάκια μικρά. Μια ακόμα ιδέα είναι να μεταποιήσεις μια μπλούζα ή ακόμα και ένα φόρεμα σου, μετατρέποντας το πάνω λουράκι, που δένει στο λαιμό με ένα αντίστοιχο με πιο θαλασσινό στοιχείο, χρησιμοποιώντας την παραπάνω τακτική με τα κοσμήματα. Αυτό, που θα χρειαστείς είναι ένα λεπτό εργαλείο ή τρυπανάκι για να κάνεις μικρές τρύπες στις πέτρες σου. 
 Για να δημιουργήσουμε και κάτι πιο οικοκυρικό με θαλασσινή χροιά, μπορούμε να πάρουμε ένα κλασσικό, ξύλινο δίσκο στη βάση του βάλε λίγη κόλλα, κατά προτίμηση ατλακόλ, κόλλησε ότι θες εσύ από άμμο μέχρι και πέτρες, περίμενε να στεγνώσει, μετά μπορείς να πάρεις στα ίδια μέτρα με τη βάση του δίσκου σου ένα κομμάτι γυαλί ή και πλαστικό, τοποθέτησε το πάνω και θα έχεις έναν άκρως θαλασσινό δίσκο. Αντίστοιχα, μπορείς να φτιάξεις με τον ίδιο τρόπο και ένα πίνακα για το σπίτι σου, είτε χρησιμοποιώντας καμβά είτε κορνίζες. 
 Εάν και εσένα σε κατηγορούν ότι μαζεύεις συνέχεια άχρηστα αντικείμενα, που γεμίζουν το χώρο... ορίστε πως θα τους διαψεύσεις...

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Τάσεις μακιγιάζ Φθινόπωρο - Χειμώνας 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα...
Και όμως όσο και να μην θες να το παραδεχτείς... το καλοκαίρι σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του! 
Οι νέες τάσεις της μόδας έρχονται να σε μεταβιβάσουν στο χειμωνιάτικο τοπίο με πολύ όρεξη και χρώμα για τα μάτια σου και όχι μόνο.... 
Οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο - Χειμώνα 2012-2013 διατηρούν το περσινό μοτίβο, όπου κυριαρχούσε τα smoky eyes και τα έντονα χείλη, όμως όπως κάθε season, που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η φετινή έρχεται με εξεζητημένες αλλαγές. 
Ας ξεκινήσουμε... 
Το διαχρονικό, κόκκινο κραγιόν: και ναι υπάρχει στο νεσεσέρ σου και αυτό το χειμώνα, αλλά βάλε στην άκρη το eyeliner σου και αρκέσου σε ένα λιτό και άκρως απέριττο μακιγιάζ.Το μόνο χρώμα πάνω σου να είναι το κραγιόν σου, συνοδεύοντάς το απλά με το ταμπεραμέντο σου. Μια καλή βάση προσώπου και μια σκιά σε μπεζ απόχρωση θα δώσει στο πρωταγωνιστή- κόκκινο κραγιόν- τη λάμψη, που του αξίζει. 
 Smoky eyes αλά ουράνιο τόξο: ωραίο το smoky μακιγιάζ με μαύρο ακόμα και με καφέ χρώμα, τι θα έλεγες φέτος όμως να εντάξεις περισσότερο χρώμα σε αυτή την κατηγορία; Μωβ, λιλά, γαλάζιο ακόμα και πράσινο εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία. 
Μάτια... αρχιτεκτονικά: πάρε μολύβι και.. χάρακα και ξεκίνα! Ένα μαύρο μαλακό μολύβι ή ακόμα και καφέ θα γίνουν οι αγαπημένοι σου σύμμαχοι για αυτό το μακιγιάζ. Νεοφερμένο αν και όχι άγνωστο, αφού το γνωρίζουμε από τις πασαρέλες διάσημων οίκων, φέτος μπορείς να το υιοθετήσεις και εσύ άφοβα. Διακεκομμένες γραμμές, ευθείες άλλοτε παχιές και άλλοτε πολύ λεπτές, τετραγωνισμένα μοτίβα και έντονες ανοδικά τραβηγμένες γωνίες είναι τα χαρακτηριστικά του. 
Φρύδια... παχιά: και ναι μπορεί με τις ώρες να παιδεύεσαι με την αισθητικό σου για το τέλειο, λεπτό φρυδάκι σου, ήρθε όμως η ώρα να καθυστερήσεις το ραντεβού σου... η νέα τάση της μόδας προβλέπει φρύδια αρκετά πιο φαρδιά... 
 Λευκή..σκιά: και ναι..επανήλθε στο νεσεσέρ σου! Θυμάσαι πόσο ξεκούραστη έδειχνες με απλή μια δόση λευκής σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού σου; Τώρα ήρθε η ώρα να την τοποθετήσεις και στο πάνω τόξο για περισσότερο λάμψη και το χειμώνα! 
Για αυτό ξεχώρισε σιγά σιγά τα μπρονζέ σου καλλυντικά και ετοίμασε χώρο για τα νέα...

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Νέα μόδα στη θάλασσα made in China

Διαβάστε περισσότερα...
Ετοιμάζεσαι για μπάνιο στη θάλασσα;
Μήπως είσαι από εκείνους, που προτιμούν να διοργανώνουν τις διακοπές τους το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου; όπως και να έχει..τρέξε να προλάβεις!
 Η νέα μόδα στη θάλασσα προβλέπει...φουλ κάλυψη προσώπου και όχι μόνο...
Η νέα μόδα μας έρχεται από την Κίνα και αυτό δε μας εκπλήσσει καθόλου! 
Αυτό το καλοκαίρι είναι αρκετά διαδεδομένο στις παραλίες της χώρας, οι λουόμενοι να φορούν μάσκες, καθώς και να καλύπτουν μεγάλα μέρη του σώματος τους περίτεχνα με διάφορα υφάσματα. Οπότε αν βρεθείς στη Κίνα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μην αναρωτηθείς τί ακριβώς κάνουν.... απλά απολαμβάνουν το ήλιο πιο χαριτωμένα.. από εμάς! 
 Αναλυτικότερα, οι Κινέζοι ως λαός, δεν αγαπούν ιδιαίτερα τον ήλιο, πόσο περισσότερο την ηλιοκαμένη επιδερμίδα, που εσύ με τόσο κόπο και μόχθο προσπαθείς ύστερα από αλλεπάλληλα εγκαύματα 1ου, 2ου έως και 3ου βαθμού. Για τον παραπάνω ακριβώς λόγο βρήκαν μια νέα τεχνική για την προστασίας του. Η προστασία αυτή περιλαμβάνει μια ελαστική, μάσκα προσώπου αφήνοντας ακάλυπτα μόνο τα μάτια του λουόμενου. 
 Αυτή η τάση βέβαια περιλαμβάνει για μερικούς και ολόσωμη στολή ή έστω κάποια σημεία του σώματος με ελαστική περιβολή. 
Ιστορικά, αυτή η αέναη αναζήτησή τους για προστασία του λευκού τους χρώματος στην επιδερμίδα τους, προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας, όπου σκουρόχρωμο δέρμα είχαν οι αγρότες λόγω της σκληρής τους δουλειάς κάτω από τον ήλιο, ενώ οι αριστοκράτες διατηρούσαν αυτό το λευκό τους χρώμα. 
Κατάλοιπα αυτής της ιστορίας υπάρχουν ακόμα και σήμερα.. και σίγουρα δεν είναι μόνο στην Κίνα...

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/