Translate

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κοτόπουλο Parmigiana


Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο πιάτο για να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους.. 
Υλικά: 
4 στήθη κοτόπουλου φιλέτο 
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
2 αυγά 
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας (για μακαρόνια) 
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
1/2 κ.γ. αλάτι 
1/3 κ.γ. πιπέρι 

 Εκτέλεση: 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. 
Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι - πιπέρι. 
Ανοίγετε τα στήθη κοτόπουλου (για να γίνουν φιλέτο). 
Βουτάτε το κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και μετά στην τριμμένη  φρυγανιά. 
Λαδώστε ή βουτυρώστε ελαφρά ένα πυρέξ και τοποθετήστε τα κοτόπουλα. Ψήστε για 20 λεπτά. 
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και ρίξτε πάνω από τα κοτόπουλα την σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα ή και άλλα τυριά, εάν θέλετε,  και επανατοποθετήστε το ταψί στο φούρνο. 
Ψήστε για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν αρκετά τα τυριά και να γίνει κρούστα.

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου