Translate

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Που να απολαύσετε το αυγουστιάτικο φεγγάρι !


Η δεύτερη πανσέληνος για το μήνα του Αυγούστου έρχεται αύριο. 
Ο Αύγουστος μας μεταβιβάζει στην πρώτη μέρα του φθινοπώρου με ένα αστρονομικό φαινόμενο, τη λεγόμενη μπλε πανσέληνο... Είτε είστε λάτρεις των αστρονομικών φαινομένων, ρομαντικοί είτε απλά θέλετε μια ξεχωριστή, τελευταία, αυγουστιάτικη έξοδο παρακάτω θα βρείτε προτάσεις για να απολαύσετε μόνοι σας ή με παρέα το "μπλε" φεγγάρι
Φίλοι και κάτοικοι της Αττικής σας παρουσιάζουμε τα hot spots της πόλης, που μπορείτε να επισκεφτείτε αύριο: 
Σούνιο: ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα είναι ανοιχτός να σας υποδεχτεί. Σε ένα άκρως ρομαντικό τοπίο συνδυάστε θάλασσα και πανσέληνο και αφεθείτε στα μουσικά δρώμενα. Η Τάνια Τσανακλίδου μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου θα σας κρατήσουν μουσική συντροφιά, ερμηνεύοντας τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου υπό την συνοδεία πιάνου. 
 Ρωμαϊκή αγορά: Στη Ρωμαϊκή Αγορά θα σας περιμένει η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων για να σας οδηγήσει στην μπλε πανσέληνο με μουσικές συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών. Ελευσίνα: στην Ελευσίνα και συγκεκριμένα στα πλαίσια του φεστιβάλ "Αισχύλεια 2012" θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την Μάρθα Φριτζηλα και τον Τάκη Φαραζή να ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια. 
Πόρος: παραθαλάσσια και λίγο εκτός πόλης, ο μικρός αλλά αξιαγάπητος Πόρος σας προσκαλεί να απολαύσετε την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού στον αρχαιολογικό χώρο του Ποσειδώνα με ένα ρεσιτάλ πιάνου. 
Ακρόπολη: δυστυχώς, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα παραμείνει κλειστός, όμως μην απογοητεύεστε! Το μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό και θα σας περιμένει να ανανεώσετε το ραντεβού σας για αύριο. Από τις 21.30 η ώρα θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για όλους, παρουσιάζοντας σας μια συλλογή από εκδηλώσεις. 
Το πρόγραμμα περιέχει Μότσαρτ, Χατζηδάκι, Θεοδωράκη καθώς και πολλά νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια.Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε αρχαιολόγους, που θα βρίσκονται στο μουσείο, μιλώντας για την επιρροή της Σελήνης στην ανθρώπινη ζωή, δοξασίες που υπήρχαν για το σχετικό θέμα στην αρχαιότητα, καθώς και μέχρι σήμερα. 
Νομισματικό μουσείο: οι εκθεσιακοί χώροι του Νομισματικού μουσείου θα μείνουν ανοιχτοί στο κοινό από τις 18.30 έως τις 20.30, ενώ τη σκυτάλη θα παραδώσουν στις 21.30 στην Αναστασία Μουτσάτσου. 
Για όσους αναζητούν πιο χαλαρές στιγμές και απομονωμένες, επιλογές all time classic είναι οι αθηναϊκοί λόφοι: 
Λυκαβηττός κερδίζει στις καρδιές μας την πρώτη θέση, παρέχοντας την καλύτερη θέα της πόλης και δίνοντας την αίσθηση της κοντινής απόστασης με το φεγγάρι. 
Ο λόφος του Στρέφη, καθώς και του Φιλοπάππου επίσης είναι σημεία σταθμός στο χάρτη των αθηναϊκών λόφων. 
Για εσάς, που θέλετε να συνδυάσετε το ποτό σας με την εξαίσια θέα του μπλε φεγγαριού, μπορείτε να επισκεφτείτε πιο Lounge μέρη, επιλέγοντας ένα μπαρ με ταράτσα. Απολαύστε το coctail σας υπό το φως του φεγγαριού...

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου