Translate

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Επίσημο πλέον το κλείσιμο των Μetropolis !


Επίσημο είναι πλέον το κλείσιμο των Metropolis!
Η γνωστή αλυσίδα δισκοπωλείων στην Ελλάδα δίνει τέλος στην πολύχρονη ζωή της... Ο χάρτης στην λιανική πώληση μουσικών και διασκεδαστικών προϊόντων αλλάζει μια για πάντα για την Ελλάδα. Η αλυσίδα δισκοπωλείων Metropolis ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων της.
Το μόνο κατάστημα "εν ζωή" βρίσκεται στην οδό Σταδίου, το οποίο θα κλείσει και αυτό σε λίγο καιρό, με στόχο να "ξεστοκάρει" τα προϊόντα του.
Η γνωστή αλυσίδα δισκοπωλείων ήταν σταθμός στην πώληση προϊόντων μουσικής, όπως: δίσκων, βινιλίων, cd καθώς και dvd, σπάνιες συλλογές μουσικών καλλιτεχνών επίσης μπορούσατε να βρείτε στα καταστήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια η άνοδος των gaming άνοιξε το δρόμο και στην αλυσίδα Metropolis για να προχωρήσει στην πώλησή τους. 
Ακόμα, εισιτήρια συναυλιών καθώς και αντικείμενα με πρωταγωνιστές από τη μουσική βιομηχανία ήταν ακόμα κάποιες από τις υπηρεσίες και προϊόντα, που προσέφεραν τα Metropolis στο κοινό τους. 
Η αλυσίδα Metropolis κατείχε στην αγορά της λιανικής πώλησης μουσικών προϊόντων το 40-50%, που σε περιόδους οικονομικής ακμής το ποσό κέρδους έφτανε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 
Μετά την ανακοίνωση του τέλους της αλυσίδας Metropolis πολλοί είναι εκείνοι, που διεκδικούν μερίδιο στην πώλησή της: μερικοί από τους οποίους είναι: 
η αλυσίδα Public, όπου διαθέτει και εκείνη τμήμα μουσικής 
το νέο δισκοπωλείο Reload, όπου έχει ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα της λιανικής πώλησης μουσικής 
ένα ακόμα μικρότερο μερίδιο διεκδικούν επίσης μικρά δισκοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας με περιορισμένο μουσικό κοινό, όπως μέταλ και ροκ. 
Το ερώτημα, που τίθεται είναι: 
μήπως ήρθε το τέλος της λιανικής πώλησης μουσικής στην Ελλάδα;;

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου