Translate

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Έμπνευση από... θάλασσα!

Το καλοκαιράκι σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του... 
ίσως και να έχεις γυρίσει (δυστυχώς) και πάλι στη βάση σου..αλλά μην μου πεις ότι δεν έφερες ενέχυρα από την εκάστοτε παραλία, που επισκέφτηκες φέτος το καλοκαίρι;; 
 Πέτρες, αχιβάδες, κοχύλια και άλλα όστρακα ή περίτεχνα πετρώματα της παραλίας είναι πάντα κάτι, που συλλέγουμε κάθε χρόνο... 
Προσωπικά,κάθε φορά, που επισκέπτομαι μια παραλία, η τσάντα της θαλάσσης γυρίζει σπίτι τουλάχιστον 3 κιλά βαρύτερη. Είμαι και εγώ από εκείνους, που θα γυρίσουν όλη την παραλία και θα μαζέψουν κάθε περίεργο βοτσαλάκι, γυαλισμένα όστρακα ακόμα και γυαλάκια περιτριγυρισμένα με το αλάτι της θάλασσας. 
Αν ανήκεις και εσύ σε αυτό το club, σου έχω παρακάτω ιδέες για το πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα θαλασσινά αποκτήματα σου! 
Δώσε προσοχή.. ξεκινάμε: 
Αρχικά,μια απλή ιδέα και καθόλου χρονοβόρα είναι να πάρεις ένα διάφανο βάζο και να τοποθετήσει μέσα τα θαλασσινά σου αποκτήματα, είτε βάζοντας λίγο νερό είτε και όχι και να διακοσμήσεις έτσι μια γωνία του σπιτιού σου. 
Για εσάς όμως, που θέλετε να δώσετε μια καλλιτεχνική χροιά στο θαλασσινό σας θησαυρό, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω: 
Για όσους αγαπάτε τη ζωγραφική μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να ζωγραφίσετε πάνω στα βότσαλα. Ίσως να το έχετε δει και στα νησιά, δίπλα στην προκυμαία, όπου μικροπωλητές τα παρουσιάζουν, καιρός να γίνεται και εσείς ένα μικρός καλλιτέχνης! Το μόνο, που χρειάζεστε είναι ένα πινέλο, τέμπερες και μια παλέτα. Τοποθετείστε το τελικό σας έργο στο σπίτι σας ή δωρίστε τα στους φίλους σας! 
Εάν αγαπάς τα κοσμήματα, τι καλύτερο από το να τα φτιάξεις μόνη σου; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γυαλάκια της θάλασσας ή ακόμα και μικρά χαλίκια ή κομμάτια από φίλτεσι και όστρακα και να δημιουργήσει ένα πολύχρωμο κολιέ ή ακόμα και βραχιολάκια μικρά. Μια ακόμα ιδέα είναι να μεταποιήσεις μια μπλούζα ή ακόμα και ένα φόρεμα σου, μετατρέποντας το πάνω λουράκι, που δένει στο λαιμό με ένα αντίστοιχο με πιο θαλασσινό στοιχείο, χρησιμοποιώντας την παραπάνω τακτική με τα κοσμήματα. Αυτό, που θα χρειαστείς είναι ένα λεπτό εργαλείο ή τρυπανάκι για να κάνεις μικρές τρύπες στις πέτρες σου. 
 Για να δημιουργήσουμε και κάτι πιο οικοκυρικό με θαλασσινή χροιά, μπορούμε να πάρουμε ένα κλασσικό, ξύλινο δίσκο στη βάση του βάλε λίγη κόλλα, κατά προτίμηση ατλακόλ, κόλλησε ότι θες εσύ από άμμο μέχρι και πέτρες, περίμενε να στεγνώσει, μετά μπορείς να πάρεις στα ίδια μέτρα με τη βάση του δίσκου σου ένα κομμάτι γυαλί ή και πλαστικό, τοποθέτησε το πάνω και θα έχεις έναν άκρως θαλασσινό δίσκο. Αντίστοιχα, μπορείς να φτιάξεις με τον ίδιο τρόπο και ένα πίνακα για το σπίτι σου, είτε χρησιμοποιώντας καμβά είτε κορνίζες. 
 Εάν και εσένα σε κατηγορούν ότι μαζεύεις συνέχεια άχρηστα αντικείμενα, που γεμίζουν το χώρο... ορίστε πως θα τους διαψεύσεις...

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου