Translate

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Νέα μόδα στη θάλασσα made in China

Ετοιμάζεσαι για μπάνιο στη θάλασσα;
Μήπως είσαι από εκείνους, που προτιμούν να διοργανώνουν τις διακοπές τους το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου; όπως και να έχει..τρέξε να προλάβεις!
 Η νέα μόδα στη θάλασσα προβλέπει...φουλ κάλυψη προσώπου και όχι μόνο...
Η νέα μόδα μας έρχεται από την Κίνα και αυτό δε μας εκπλήσσει καθόλου! 
Αυτό το καλοκαίρι είναι αρκετά διαδεδομένο στις παραλίες της χώρας, οι λουόμενοι να φορούν μάσκες, καθώς και να καλύπτουν μεγάλα μέρη του σώματος τους περίτεχνα με διάφορα υφάσματα. Οπότε αν βρεθείς στη Κίνα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μην αναρωτηθείς τί ακριβώς κάνουν.... απλά απολαμβάνουν το ήλιο πιο χαριτωμένα.. από εμάς! 
 Αναλυτικότερα, οι Κινέζοι ως λαός, δεν αγαπούν ιδιαίτερα τον ήλιο, πόσο περισσότερο την ηλιοκαμένη επιδερμίδα, που εσύ με τόσο κόπο και μόχθο προσπαθείς ύστερα από αλλεπάλληλα εγκαύματα 1ου, 2ου έως και 3ου βαθμού. Για τον παραπάνω ακριβώς λόγο βρήκαν μια νέα τεχνική για την προστασίας του. Η προστασία αυτή περιλαμβάνει μια ελαστική, μάσκα προσώπου αφήνοντας ακάλυπτα μόνο τα μάτια του λουόμενου. 
 Αυτή η τάση βέβαια περιλαμβάνει για μερικούς και ολόσωμη στολή ή έστω κάποια σημεία του σώματος με ελαστική περιβολή. 
Ιστορικά, αυτή η αέναη αναζήτησή τους για προστασία του λευκού τους χρώματος στην επιδερμίδα τους, προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας, όπου σκουρόχρωμο δέρμα είχαν οι αγρότες λόγω της σκληρής τους δουλειάς κάτω από τον ήλιο, ενώ οι αριστοκράτες διατηρούσαν αυτό το λευκό τους χρώμα. 
Κατάλοιπα αυτής της ιστορίας υπάρχουν ακόμα και σήμερα.. και σίγουρα δεν είναι μόνο στην Κίνα...

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου