Translate

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Καφές και υγεία


Καφές και υγεία: τελικά αυτά τα δύο συναντιούνται ή ακολουθούν παράλληλους δρόμους; Οι επιστήμονες έρχονται να μας δώσουν αυτή την απάντηση και εμείς να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα... 
Ως λάτρης του καφέ, μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα, όταν επιτέλους με νέα τους έρευνα οι επιστήμονες της υγείας μας διαβεβαίωσαν τα οφέλη του καφέ! 
Και αλήθεια, χάρηκα! Δεν αντέχω άλλα αρνητικά σχόλια του τύπου: πόσους καφέδες πίνεις; δε θα μπορείς να κοιμηθείς.. τι νεύρα κάνει ο καφές; πως αντέχει το στομάχι σου; αλήθεια, έχεις σκεφτεί κτλ.... 
Για να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται, η μεγάλη κατανάλωση καφέ δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν! Όταν μιλάμε για καφέ, εννοούμε μια μεσαία κατανάλωση, περίπου 2-3 φλυτζάνια καφέ (ακόμα και αν δεν πίνεις στο φλιτζάνι το καφέ σου..μην απελπίζεσαι και με ποτήρια ίδια είναι η μέτρηση. 

  • Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα έρευνα, μια μέτρια κατανάλωση καφέ καθημερινώς μπορεί να σε σώσει: Αρχικά, είναι γνωστό ότι ο καφές σε "ξυπνάει", μόνο που δεν ξυπνάει μόνο εσένα αλλά και τον εγκέφαλο σου κάνοντας σε πιο ενεργητικό και αποδοτικό. Μάλιστα, δημιουργείς τις σωστές βάσεις για να γλιτώσεις τη νόσο Πάρκινσον κατά 80% ! 
  • Καρκίνος: είναι μια λέξη, που δεν θέλουμε να ακούμε. Μια ασθένεια, που έχει καταντήσει δυστυχώς "επιδημία" τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά με 2 ποτήρια φλιτζάνια καφέ ημερησίως μπορείς να μειώσεις τις πιθανότητες για καρκίνου του εντέρου κατά 25%. 
  • Ακόμα, ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κίρρωση του ήπατος σε άτομα μάλιστα υψηλής επικινδυνότητας. 

Όμως, όπως σε όλες τις καταστάσεις έτσι και στην περίπτωση του καφέ τα αρνητικά υπάρχουν: 

  • Η αυξημένη κατανάλωση καφέ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.
  •  Επίσης, υπάρχει η άποψη ότι η κατανάλωση του καφέ επηρεάζει αρνητικά την οστεοπόρωση, χωρίς όμως να υπάρχουν ιατρικές αποδείξεις μέχρι στιγμής. Αρκετοί είναι εκείνοι, που δίνουν το βάρος της αιτιότητας στην προσθήκη γάλατος στο καφέ. 

 Για αυτό αποφύγετε τις ακρότητες, όσον αφορά την κατανάλωση του καφέ. 
 Μην ξεχνάτε..παν μέτρον άριστον!

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου