Translate

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Πέθανε η πρώτη αρχισυντάκτρια του Cosmopolitan

Ελένη Gurley Brown στο γραφείο της στη Νέα Υόρκη το Γενάρη του 1997, κρατώντας το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Cosmopolitan ότι επεξεργαστεί.Το γυναικείο περιοδικό "Cosmopolitan" θρηνεί μία εξέχουσα προσωπικότητά του! Η γυναίκα σταθμός του περιοδικού, η Έλεν Γκέρλι, "έφυγε" σε ηλικία 90 ετών... 
Η Έλεν Γκέρλι αποτέλεσε γυναίκα- σταθμό για την ιστορία των γυναικείων περιοδικών, πόσο περισσότερο για τη βάση της, το περιοδικό "Cosmopolitan".
 Η Έλεν Γκέρλι, μέσα από την στήλη της στο περιοδικό "Cosmopolitan", παρότρυνε τις γυναίκες- αναγνώστριες να απολαύσουν την σεξουαλικότητά τους. 
Προσπάθησε να δώσει ένα επαναστατικό μήνυμα στις γυναίκες αλλά και γενικά στην κοινωνία για την απελευθέρωση της γυναικείας σεξουαλικότητας.
 Η ενοχή και η ντροπή για τις φυσικές, σαρκικές απολαύσεις ήταν απαγορευτική για την Έλεν Γκέρλι, που δε δεχόταν συμβιβασμούς και συγκαταβάσεις, όταν πρόκειται για την προσωπική της ευχαρίστηση. 
Αρνούνταν κάθε καταπίεση και την κατήγγειλε σε κάθε της ευκαιρία στη στήλη της. 
Η Έλεν Γκέρλι αποτέλεσε κορυφαίο στέλεχος στο περιοδικό "Cosmopolitan", κατέχοντας τη θέση της αρχισυντάκτριας από το 1965 έως το 1977 στον οίκο "Hearst".
 Εμφατική στιγμή στην συγγραφική της πορεία υπήρξε η έκδοση του βιβλίου της "Sex and the single girl", το οποίο έγινε και best seller.

ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου