Translate

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

VOGUE: Το ιστορικό εξώφυλλο


Το VOGUE είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία περιοδικά μόδας παγκοσμίως.
Ένα τέτοιο περιοδικό κατάφερε να κάνει την επανάσταση στο χώρο της μόδας, ακινητοποιώντας εκατομμύρια γυναίκες στο άκουσμά του!
Το τεύχος όμως Νοεμβρίου του έτους 1988 θα επιτύγχανε την πραγματική επανάσταση στο χώρο της βιομηχανίας έντυπου τύπου για θέματα μόδας.

Ήταν μόλις το πρώτο εξώφυλλο της Anna Wintour από τότε, που ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού VOGUE. Περιμένοντας με ανυπομονησία εκατομμύρια γυναίκες αναγνώστριες, αλλά ακόμη τόσοι οίκοι μόδας και αντίπαλες διευθύνσεις περιοδικών μόδας για το ιστορικό αυτό νέο εξώφυλλο, κανείς δεν περίμενε αυτό το εξώφυλλο.



Ήταν το πρώτο εξώφυλλο της VOGUE δίχως τη παλιά αίγλη των haute couture των παλαιότερων εξώφυλλων. Ο λόγος;
Το εξώφυλλο Νοεμβρίου του 1988 παρουσίαζε το Ισραηλινό μοντέλο Michaela Bercu με ενδυμασία, που πάντρευε τη haute couture με το casual ντύσιμο. Συγκεκριμένα, στο τεύχος αυτό η Michaela Bercu φορούσε ένα σακάκι Christian Lacroix συνδυάζοντάς το με ένα απλό τζιν!
Στο blog της, η Anna Wintour, ύστερα από είκοσι τέσσερα χρόνια, αποφασίζει να μιλήσει και να αποκαλύψει την κρυμμένη αλήθεια πίσω από αυτό το ιστορικό εξώφυλλο, που έφερε την επανάσταση στα  haute couture περιοδικά μόδας.
Η Anna Wintour αποκάλυψε πως αρχικά το επιλεγόμενο μοντέλο Michaela Bercu θα εμφανιζόταν με ένα ταγιέρ Christian Lacroix, όμως λόγω των διακοπών της η Michaela Bercu είχε πάρει κάποια κιλά, πράγμα το οποίο δεν άφηνε περιθώρια να φορέσει τη φούστα του ταγιέρ. Έτσι το τζιν παντελόνι συνδυάστηκε με το σακάκι  Christian Lacroix, ολοκληρώνοντας την εμφάνιση με χαλαρό hairstyling και πόζα ελαφρώς ερασιτεχνική, μακριά από τα πρότυπα προηγούμενων εξώφυλλων της VOGUE. Όπως αναφέρει και η Anna Wintour:  
"στην πραγματικότητα, αυτό μας βοήθησε στο να πραγματοποιήσουμε την ιδέα που είχαμε τόσο καιρό να πάρουμε το υπεροπτικό μεγαλείο της υψηλής ραπτικής, να το πετάξουμε μέσα στην πραγματική ζωή και να δούμε τι θα γίνει".
Μαλιστα, όπως αναφέρει η Anna Wintour, οι εκδότες δε συμφώνησαν με αυτό το εξώφυλλο, καθώς το θεώρησαν λάθος τυπογραφικό!
Παρόλα αυτά, η Anna Wintour μόλις το αντίκρισε ένα πράγμα σκέφτηκε: 
«Είχα μόλις κοιτάξει την φωτογραφία και ήδη ένιωθα τον άνεμο της αλλαγής. Και δεν μπορείς να ζητήσεις τίποτα περισσότερο από ένα τέτοιο εξώφυλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου