Translate

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Με ειδίκευση στο σκονάκι...το Harvard!

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε μετά τη διάδοση της πληροφορίας ότι στο Harvard 125 προπτυχιακοί φοιτητές αντέγραψαν για το εαρινό εξάμηνο.. Και ναι, το φαινόμενο "σκονάκι" δεν λαμβάνει χώρα μόνο στα ελληνικά πανεπιστήμια! 
Το περιβόητο, αξιοκρατικό και παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιο Harvard στην Αμερική έχει μπλεξίματα! 
125 υπολογίζεται ο αριθμός των προπτυχιακών φοιτητών, που συμμετείχαν στην ομαδική "συνεργασία" αντιγραφής, κατά το εαρινό εξάμηνο. 
Στατιστικά, το 50% των φοιτητών, που συμμετείχαν στο εαρινό εξάμηνο στις εξετάσεις ενδέχεται να έχουν αντιγράψει, δίνοντας ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης στη διεύθυνση του πανεπιστημίου Harvard. Εάν η πληροφορία αυτή με τις κατηγορίες για αντιγραφή του 50% των φοιτητών φανεί αληθής, τότε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αξιοκρατίας και εμπιστοσύνης στους κύκλους του πανεπιστημίου του Harvard
Η διάδοση αυτού του σκανδάλου προήλθε από τις κατηγορίες ενός εκ των καθηγητών του πανεπιστημίου Harvard. Ειδικότερα, ο καθηγητής εξετάζοντας τα γραπτά διαγωνίσματα των προπτυχιακών φοιτητών του, εντόπισε ομοιότητες καθρέφτη! Στα γραπτά όχι απλά διακρίνονταν οι αντιγραφές αλλά δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για λάθος! 
Ακόμα, δεν έχει γίνει γνωστό στην εξέταση ποιου μαθήματος έχει διαπραχθεί το "αντιγραφικό έγκλημα". Τα ονόματα των "συνενόχων" δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας για λόγους ιδιωτικότητας, πόσο περισσότερο όταν ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η γνησιότητα της είδησης επίσημα. 
Το σκάνδαλο αυτό θα οδηγήσει την υπόθεση στα έδρανα του Διοικητικού Συμβουλίου του πανεπιστήμιου Harvard, το οποίο διαχειρίζεται παρόμοιες καταστάσεις σχετικά με παραβάσεις στα πλαίσια του πανεπιστημιακού επιπέδου. Η τιμωρία των φοιτητών θεωρείται πως θα είναι η διαγραφή τους για 1 χρόνο από το πανεπιστήμιου του Harvard
Τελικά, δεν είναι μόνο τα ελληνικά, δημόσια πανεπιστήμια master στην αντιγραφή, όπως και τα κατηγορούν... Τα φαινόμενα απατούν! 

ΠΗΓΗ:http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου