Translate

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Σκηνικό Ινδονησίας στις Φιλιππίνες με μικρό τσουνάμι

Σκηνικά παρόμοια με τις Ινδονησίας, πριν μερικά χρόνια, είχαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στις Φιλιππίνες. 
Αναστάτωση προκάλεσε η προειδοποίηση για τσουνάμι, ύστερα από τον ισχυρό σεισμό της τάξεως του 7.6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες στις Φιλιππίνες.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 60 χμ. από την πόλη Γκουιουάν, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν στα 33 χμ. περίπου. Η προειδοποίηση για τσουνάμι δόθηκε για την ασφάλεια των κατοίκων των γύρων περιοχών, αν και ακυρώθηκε στην συνέχεια. Η προειδοποίηση προοριζόταν για τις παράκτιες περιοχές των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας, την Ταϊβάν, την Παπούα Γουινέα, την Ιαπωνία, καθώς και το Γκουάμ. 
Εν τέλει, τα κύματα σχημάτισαν ύψος μόλις 16 εκατοστών και έφτασαν ως τις ακτές των Φιλιππίνων, χωρίς ιδιαιτέρως σημαντικά προβλήματα και διαφεύγοντας οι κάτοικοι των γύρω περιοχών τον κίνδυνο. 
Οι κάτοικοι, σύμφωνα με εντολή των τοπικών Αρχών, είχαν ήδη αναζητήσει καταφύγιο σε σημεία με υψόμετρο για την ασφάλειά τους. Ύστερα από το πέρας 2 ωρών από το συμβάν, οι Αρχές των Φιλιππίνων έληξαν τον συναγερμό, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τσουνάμι και ως επί των πλείστων για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. 
 Αξίζει να σημειωθεί πως ο ισχυρός σεισμός άφησε στο πέρασμα του 1 νεκρό και πολλές καταστροφές σε δρόμους και οικήματα της περιοχής.
Η φύση έδειξε για ακόμα μια φορά το άσχημο πρόσωπό της! 

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου