Translate

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ριγκατόνι 4 τυριά




Και μπορεί να λένε ότι τα μακαρόνια είναι ό,τι πιο εύκολο... δίκιο έχουν!! Αλλά εσύ μπορείς να τα κάνεις να φαίνονται κάτι το απαιτητικό, κάνοντας μια πανεύκολη και γρήγορη, ιταλική συνταγή. Πάρε χαρτί ή ακόμα και το tablet σου και σημείωνε υλικά... 
 Υλικά: 
500 γρ. ριγκατόνι 50 γρ. παρμεζάνα 50 γρ. γραβιέρα 50 γρ. τυρί fontina (αν αυτά τα τυριά σου φαίνονται κινέζικα..μπορείς να τα αντικαταστήσεις με 2 άλλα της προτίμησής σου, το ένα πιπεράτο να είναι) 50 γρ. τυρί gorgonzola 100 γρ. βούτυρο ανάλατο λίγο μαύρο πιπέρι 
 Εκτέλεση: 
Βράστε τα ριγκατόνι. Τρίψτε όλα τα τυριά σ' ένα μπολ και βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ώστε να χωράνε όλα τα ζυμαρικά σας. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίξτε τα τυριά σας και ανακατέψτε καλά. 
Δουλέψτε με υπομονή το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με βελούδινη υφή. Αν δείτε πως στεγνώνει πολύ η σάλτσα σας, μπορεί να την αραιώσετε με λίγο γάλα.
 Ρίξτε τα σουρωμένα ζυμαρικά σας στη σάλτσα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να δέσει με τα ζυμαρικά. 
Κατεβάστε από τη φωτιά και βάλτε τα σε πυρίμαχα σκεύη. Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο grill μέχρι να γίνουν γκρατινέ (κοινώς να ροδίσουν από πάνω. 
Σερβίρετε τα με τριμμένο πιπέρι! 


 ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου