Translate

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Κονσερβοκούτια.. όχι πια για πέταμα!


Ήρθε η ώρα να νοικοκυρευτούμε...!!
Και όχι δεν είναι λόγια των μαμάδων αυτά, ούτε η κρίση ηλικίας....
Το νοικοκυριό αποτελεί πια must! Και πόσο περισσότερο όταν συνδυάζεται με την πρωτότυπη διακόσμηση!
Θες να εκπλήξεις τους φίλους στη κυριακάτικη συνάντηση στο σπίτι ή απλά να δώσει ένα άλλο τόνο στη μουντή διακόσμηση του σπιτιού σου;;;
τη λύση θα στη δώσει κάτι πολύ απλό, ασήμαντο και.... τσίγκινο!! Το κονσερβοκούτι!

Σε κάθε ντουλάπι και ψυγείο όλων των σπιτιών βρίσκεται και από μια συσκευασμένη τροφή. Αυτά τα τσίγκινα και τελείως "άχρωμα" αντικείμενα μπορούν να αποτελέσουν τον καμβά σου για να μεγαλουργήσεις.
Ένα απλό κονσερβοκούτι μπορεί να μετατραπεί αυτόματα σε ένα περίτεχνο δοχείο λουλουδιών ή ακόμα και μια βάση για κερί. Το μόνο, που χρειάζεσαι είναι φαντασία και δημιουργικότητα!
Ξεκινά δουλειά!
Ξεπλύνετε καλά τα κονσερβοκούτια, αφαιρέστε τα καπάκια και αφήστε να στεγνώσουν.
Μπορείτε ανάλογα με τη χρήση, που θέλετε να κάνετε, να τα κόψετε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε λοξά σχέδια ή να κάνετε μια τομή κάτω για να φεύγουν τα νευρά σε περίπτωση, που τα χρησιμοποιήσετε ως γλαστράκια. 
Για εσάς, που είστε αποφασισμένοι να δώσετε όλη την καλλιτεχνική σας ενέργεια σας προτείνουμε δύο τακτικές: Διακοσμείστε τα κονσερβοκούτια με τη μέθοδο decoupage, τη γνωστή σε όλους ως μέθοδο χαρτοπετσέτας. Παίρνετε μια κόλα ατλακόλ και την απλώνετε με πινέλο πάνω στο κουτί, στη συνέχεια κολλάτε πάνω φύλλα χαρτοπετσέτας (προτιμήστε χρωματιστές και με σχέδια).
Για εσάς, που έχετε έφεση στη ζωγραφική, μπορείτε να μεγαλουργήσετε χρησιμοποιώντας τέμπερες και σχεδιάζοντας είτε αφηρημένα σχέδια είτε κάποιο σκίτσο πάνω στα κουτιά. 
Για τους βιαστικούς ένα γρήγορο γυάλισμα στα κουτιά με την προσθήκη διακοσμητικών, όπως κορδέλες, υφάσματα καθώς και μαγνητάκια μπορούν να δώσουν μια χαρούμενη νότα στο νέο σας απόκτημα.

Γεμίστε τα κονσερβοκούτια με τα αγαπημένα σας λουλούδια, είτε γεμίζοντας τα με νερό, είτε μετατρέποντας τα σε γλαστράκια με λίγο χώμα. 
Τέλος, για τους ρομαντικούς το νέο σας δημιούργημα μπορεί να πάρει διαστάσεις βάσης κεριού, γεμίζοντας το με νερό με έλαια ή αποξηραμένα φρούτα και βάζοντας να επιπλέουν μικρά ρεσό. 
Ξεκινήστε την προσπάθεια.. με δημιουργικότητα και μεράκι!!
ΠΗΓΗhttp://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου