Translate

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Φυλάκιση με την κατηγορία του χουλιγκανισμού για τις Pussy Riots

Είναι γεγονός πως η είδηση δεν άφησε κανένα ανέπαφο. Παρά τη διεθνή αντίδραση για την αυστηρή μεταχείρηση των μελών του συγκροτήματος Pussy Riots, η ρωσική κοινότητα και συγκεκριμένα το δικαστήριο Χαμοβιντσέσκι της Μόσχας καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών τα μέλη. Ο λόγος ;; 
Όπως ισχυρίζεται η Πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρίνα Σίροβα, τα μέλη του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riots διέπραξαν το αδίκημα του χουλιγκανισμού, μη σέβοντας την ρωσική κοινότητα και παραβιάζοντας τη δημόσια τάξη. 
¨Οι πράξεις των γυναικών ήταν ιερόσυλες, βλάσφημες και παραβίαζαν τους κανόνες της εκκλησίας" είναι τα λόγια της Προέδρου του δικαστηρίου. 
Σε αντιπαράθεση με την πρόεδρο έρχεται η ρωσική κοινότητα, όπου θεωρεί άδικη αυτή την τιμωρία, επισημαίνοντας τη συμβολική βία, που ασκεί το δικαστήριο και η Πρόεδρος εις βάρος των γυναικείων μελών. 
Φυσικά, το ερώτημα τίθεται στο τι θεωρεί το δικαστήριο πιο βλάσφημο; τους εκάστοτε θρησκευτικούς κανόνες, που δεν τήρησαν τα γυναικεία μέλη του συγκροτήματος Pussy Riots κατά την είσοδό τους και παραμονή τους στην εκκλησία ή το γεγονός ότι το τραγούδι τους δηλώνει άμεσα την αντιπαράθεση τους με τον κυβερνώντα της Ρωσίας, Πούτιν; 
Σε μια εποχή, όπου η ελευθερία του λόγου είναι καθιερωμένο δικαίωμα του ανθρώπου, την ίδια ακριβώς στιγμή καταλύεται! Τέτοια καθεστώτα και δικαστικές αποφάσεις δίνουν το βήμα στον λαό να πει εκείνος την τελευταία κουβέντα, μακριά από συμβολική βία, πρότυπα και κυβερνήσεις! 
Οι Pussy Riots αυτή τη στιγμή κρατούνται στη φυλακή της Μόσχας και συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αθωότητά τους...

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου