Translate

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΚΩΔΙΚΟΣ: ΑΘΗΝΑ

Και εκεί που γλιτώσαμε το κύμα καύσωνα.... καήκαμε από αλλού! 
Διαβάζω έρχονται νέα μέτρα...λιτότητα, φτώχεια, ανεργία... Κάψε τα όνειρά σου με λίγα λόγια!
 Και πραγματικά, πλέον αυτά είναι μέσα στη καθημερινότητά μας, έχουν γίνει ρουτίνα και με δόλιο τρόπο μας παρακινούν σε αυτή την τακτική. 
Πλήρης αδρανοποίηση! Η αρνητικότητα έχει γίνει ρουτίνα και εσύ...αδύναμος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα καταστροφής....
Παρόλα αυτά κανείς δεν πρέπει να το βάζει κάτω! Λόγια του αέρα ή της βολής; Δεν ξέρω... Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι μην εγκαταλείπεις! Εσύ θα είσαι σίγουρα ο ηττημένος. 
Και για να επανέλθω στο κρίσιμο θέμα.. των μέτρων φυσικά, που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για να μας σώσει.. ένα πακέτο μόνο 11.5 δισεκατομμυρίων ευρώ περικοπές.. 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των μέτρων λιτότητας φυσικά δραματικό ρόλο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) διαδραματίζει και ο τομέας της παιδείας! 
Ενώ η παιδεία θεωρείται ο θεμέλιος λίθος του πολιτισμού και της ανάπτυξης, με πρότυπα παγκόσμια αλλά ακόμα και από το ένδοξο παρελθόν των αρχαίων Ελλήνων, μιας και που είναι της μόδας η αρχαία Ελλάδα πάντα στις διακοπές λόγω τουρισμού... έρχεται το πρόγραμμα "ΑΘΗΝΑ" κωδικός ; ξεγράψτε την παιδεία! 
Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, θα γίνουν αισθητές μειώσεις σε προγράμματα και κονδύλια για την παιδεία, καθώς και μειώσεις αναπληρωτών καθηγητών. Να θυμίσω ότι τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα και το θέμα περί ετήσιου ποσού πληρωμής της τάξης των 300- 500 ευρώ για τη φοίτηση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.... 
Πέρυσι τα παιδιά δεν είχαν βιβλία... φέτος καθηγητές... τουχρονου ούτε σχολεία?? 
 Μιας και που έρχονται έτσι τα πράγματα.. το κρυφό σχολειό υπάρχει και πλέον είναι ηλεκτρονικό! Σας παραθέτω παρακάτω δύο ιστοσελίδες, που παρέχουν δωρεάν, ψηφιακά βιβλία για να εξασκήσετε μόνοι σας το πνεύμα... 
Καλό σας διάβασμα!

http://www.ebooks4greeks.gr/    http://www.free-ebooks.gr/gre/ebooks/index

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου